nieuws

 CBS De Ark ge├»nspireerd door John Hattie
21-01-2019
Eind 2018 is het hele team van CBS De Ark  naar het congres ‘leren zichtbaar maken’ in Nieuwegein gegaan om daar van Professor John Hattie te leren over de meest effectieve activiteiten en principes om het leren van kinderen optimaal te laten verlopen. Ronald Akkerboom, directeur van De Ark, heeft de ervaringen op papier gezet en wil deze graag delen met alle SCOH-collega’s.

Lees meer 
 Arbeidsvaardigheden kun je trainen
17-01-2019
Stagelopen is meer dan je werk doen. Je leert er ook omgaan met collega’s, op tijd komen of een goed werkritme aanhouden. Al die arbeidsvaardigheden zijn voor de leerlingen van de Koetsveldschool niet zo vanzelfsprekend en daarom krijgt iedereen van de afdeling Voortgezet Speciaal Onderwijs hier training in. Onlangs kreeg de school een nieuw lokaal om de trainingen in te kunnen geven.

Lees meer 
 Zelf een controller maken en leren over geleiding
17-01-2019
Je eigen controller maken zodat je een computerspelletje kunt spelen. Het klinkt ontzettend ingewikkeld, maar basisschoolleerlingen van CBS Comenius en de Paul Krugerschool doen het gewoon! Ze krijgen technologieles aan de hand van leskisten van de Maak-o-theek. Die kisten worden beheerd door leerlingen van praktijkschool De Poort. Kortom; het mes snijdt aan twee kanten. De Maak-o-theek is één van de SCOH-projecten voor onderwijsvernieuwing en wordt komend jaar betaald uit het innovatiefonds van SCOH. 

Lees meer 
 In actie voor het goede doel
17-01-2019
Iets overhebben voor een ander. Dat is nog eens wijze les! SCOH-scholen doen stuk voor stuk acties voor het goede doel. Op de Anemaschool blikt het team terug op drie geslaagde acties in december.

Lees meer 
 SCOH kerstkaart 2018
18-12-2018
 SCOH houdt kwaliteit in beeld
13-12-2018
Leerlingen van SCOH verdienen het beste onderwijs en daarom is kwaliteitszorg een belangrijk aandachtspunt voor SCOH. Zowel op school- als op bestuursniveau staat kwaliteit hoog in het vaandel. Vlak voor de zomer is een nieuw kwaliteitsbeleid vastgesteld. Het hart van het kwaliteitsbeleid wordt gevormd door 8 standaarden. Deze standaarden zijn de komende vier jaar de leidraad voor de kwaliteit van ons onderwijs. 

Lees meer