SCOH Invalpool

onderwijs en peuteropvang

Aanmelden ouderbijeenkomst social media 16 mei 2017

In de nieuwsbrief van maart brachten we u al op de hoogte van de aankomende ouderbijeenkomst op 16 mei in De Poort. Het thema van deze bijeenkomst is ‘social media’. De avond wordt begeleid door spreker Jan Willem Roseboom van bureau Jeugd en Media en is voornamelijk bedoeld voor ouders van kinderen in de groepen 6, 7 en 8.
 
Aanvang
U bent vanaf 19.00 uur van harte welkom. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur.
 
Adres
Praktijkschool De Poort
2e Sweelinckstraat 160
2517 HB Den Haag
Op de website van De Poort vindt u meer informatie over de bereikbaarheid van deze school.
 
Thema ‘social media’
Jan Willem Roseboom van Bureau Jeugd en Media neemt u mee in de wereld van het kind en social media. Kinderen zijn meestal voor hun 10e al actief op social media: Instagram, Snapchat, Twitter, Facebook zijn maar een paar voorbeelden. De apps en hun populariteit veranderen razendsnel. De interactie is voor ouders  lastig te volgen, want wat zetten kinderen allemaal online? En realiseren ze zich wat de gevolgen kunnen zijn? Wat op internet staat, wordt immers nooit helemaal verwijderd.
 
Als kinderen mediawijs zijn, kunnen ze slim én verantwoord omgaan met de media. Dat geldt voor zowel online als offline media. Het is daarbij van belang dat kinderen weten hoe de media hun leven beïnvloeden en hoe ze daar het beste mee om kunnen gaan. Ouders hebben vaak vragen over hoe ze hun kinderen daarbij kunnen helpen. Wat de balans is en wat de gevaren zijn. Hoe kunt u uw het beste kind begeleiden als zij meer weten van social media dan uzelf? En hoe kunt u het beste reageren als u merkt dat uw kind dingen doet op social media die u niet goed vindt? Na de bijeenkomst bent u weer helemaal op de hoogte.
 
Aanmelding
Aanmelden via deze link