kenniscentrum

SCOH heeft een eigen kenniscentrum. Hier verzorgen we trainingen en cursussen voor de medewerkers.
We hebben veel kennis in huis, die wij via het Kenniscentrum onderling met elkaar delen. Ook wisselen we ‘good practices’ uit en inspireren we elkaar om nieuwe thema’s te ontdekken. Bijvoorbeeld via de leergemeenschappen: een groep professionals die elkaar regelmatig ontmoeten om kennis met elkaar te delen over een bepaald thema.
 
We beschouwen het Kenniscentrum als een investering in onze onderwijskwaliteit. Want onze docenten en leerkrachten kunnen alleen goed onderwijs verzorgen als zij ook zelf blijven ontwikkelen. Het is belangrijk dat zij deskundig zijn in hun vak en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
 
Voorbeelden van activiteiten van het kenniscentrum
  • De cursus ‘Goed van start’, voor beginnende leerkrachten. Een praktische training waarin startende collega’s samen nadenken over contact met ouders, organisatie in de klas en de rol in het team.
  • Leernetwerk 'Leerkrachten groep 8'. In dit leernetwerk speciaal voor leerkrachten die lesgeven aan groep 8 wordt informatie uitgewisseld, kennis gedeeld,  vraagstukken aan collega’s voorgelegd of gebrainstormd over een bepaald thema met betrekking tot groep 8.