nieuws

Bijzondere mijlpaal voor de Ds. D.J. Karresschool

12-09-2019
Dit jaar bestaat de Ds. D.J. Karresschool 90 jaar. Dat moet natuurlijk gevierd worden. Daarom staan er drie weken lang allerlei muzikale én internationale activiteiten op de agenda.

Een bijzondere mijlpaal waar volop bij stilgestaan wordt. Directeur Lia Stroo vertelt wat de leerlingen allemaal te wachten staat tijdens de viering van het 90-jarige jubileum van de basisschool: “Eén van de speerpunten van onze basisschool is muziek. Muziek mag daarom niet ontbreken tijdens de viering. Hiervoor hebben we de Klankenkaravaan uitgenodigd. Zij komen bij ons langs om allerlei workshops te organiseren voor de leerlingen.”

De kinderen leren muziek maken met behulp van emmers, trommels en boomwhackers (gekleurde buizen), en gaan aan de slag met een professionele dansdocent. Lia Stroo: “Aansluitend werken we twee weken lang aan het project Wereldfeesten. De kinderen maken kennis met de Australische didgeridoo en de Afrikaanse djembé. Ze mogen zelfs meedoen aan een Chinese optocht, inclusief draak, parasolletjes en vlaggen."

Op vrijdag 11 oktober wordt het project afgesloten met workshops in alle klassen en een spetterend optreden. Kortom: het wordt een groot feest.

Delen
Terug naar overzicht