nieuws

Cateringservice van Praktijkschool De Poort zorgt voor extra gemotiveerde leerlingen

07-11-2019
Praktijkschool De Poort bereidt zijn leerlingen goed voor op de maatschappij. Klas 3 van de module Horeca & Voeding is aan de slag in het horecabedrijf van De Poort en verzorgt onder andere de catering in de aula tijdens de pauzes. Maar sinds enkele jaren verzorgt De Poort ook catering voor collega-scholen: broodjes of hapjes maken en leveren, en soms ook uitserveren. Koen Romijn, docent Consumptieve Techniek bij De Poort: ‘Niets maakt mijn leerlingen blijer dan een compliment van de klant’.

Enkele jaren geleden kwam Koen zelf op het idee om deze cateringservice op te zetten. Na een paar succesvolle bestellingen en tevreden klanten wist hij dat de service een blijver is. “De meerwaarde van deze service is dat het de leerlingen nog meer praktijkervaring biedt. Niet alleen leren ze nog eens met werk- en tijdsdruk omgaan en hoe ze structuur moeten aanbrengen, maar ze hebben echt heel veel aan het contact met de klant. Hoe benader je deze, hoe voorzie je hen in een behoefte? Als de klant dan ook nog de leerling complimenteert dan is dat echt de kers op de taart.”

Van studiedagen tot informatie-events
Door mond-tot-mondreclame krijgt Koen diverse aanvragen binnen. Van 70 broodjes voor een studiedag van een school tot hapjes en drankjes serveren op events waar ook ouders en leerlingen komen. “De aanvragen moeten uiteraard wel bij ons leerwerkbedrijf passen en behapbaar zijn qua grootte en planning. Alles gaat daarom ook in overleg. Maar iedereen is zeker welkom om contact op te nemen!”

Zoveel mogelijk ontdekken
Leerling Dev is heel enthousiast en wordt vaak door Koen ingezet. “Ik wil echt zoveel mogelijk ontdekken en kijken wat ik leuk vind in de horeca.” Dev is erg gemotiveerd, want hij heeft een droom: “Ik wil later een eigen Surinaams restaurant beginnen, samen met mijn broer.” Door de cateringservice weet Dev ook al wat zijn rol gaat zijn: “Ik werk het liefst op de vloer met klanten, daar ben ik ook goed in!”

Delen
Terug naar overzicht