nieuws

Ds. D.A. v.d. Boschschool en Triodus Kinderopvang vormen samen kindcentrum in nieuw gebouw

12-11-2018
Een mooi en uitdagend leerplein met concentratiehuisjes, knutseltafels en leesbankjes vormt het kloppende hart van het nieuwe Kindcentrum Da Vinci. Maandag 29 oktober werd het nieuwe gebouw aan de Haagse Erasmusweg feestelijk geopend. ,,De kinderen, ouders én leerkrachten zijn heel blij met het nieuwe gebouw’’, vertelt Anne Pothoven van Ds. D.A. Van den Boschschool, één van de twee hoofdgebruikers van het gebouw.

Met de nieuwbouw is Kindcentrum Da Vinci klaar voor onderwijs van de toekomst. Het nieuwe kindcentrum is de thuisbasis van zowel de basisschool Ds. D.A. v.d. Boschschool als peuterschool Van den Bosch en Triodus kinderopvang. In een kindcentrum werken onderwijs en opvang hecht samen zodat kinderen van 0 tot 13 jaar alles onder één dak vinden. 

Leerplein
De verhuizing naar nieuwbouw is belangrijk om het nieuwe concept tot in de puntjes uit te kunnen werken. Pothoven legt uit waarom. ,,We hebben nu een gezamenlijk leerplein waar zowel opvang als onderwijs gebruik van kunnen maken. De leesbankjes die een leerkracht kan gebruiken als een klein groepje leerlingen samen gaat lezen, worden tijdens de naschoolse opvang bijvoorbeeld gebruikt om op te chillen.’’ Er zijn houten concentratiehuisjes waar leerlingen rustig kunnen werken aan een individuele opdracht. Het leerplein wordt ook ingezet door de leerkrachten om groepsdoorbrekend te werken. Denk aan een les kunstzinnige vorming die gegeven wordt aan kleine groepjes kinderen uit verschillende leerjaren. Kortom; het leerplein vormt het kloppend hart van het nieuwe kindcentrum. 

Onderwijs en opvang doen nu ook al ontzettend veel samen. Zo gebruiken de peuterschool en de kleutergroepen dezelfde leermethode waardoor een mooie doorgaande leerlijn gecreëerd is. Pothoven: ,,De overstap naar de kleutergroep is hierdoor kleiner. Pedagogisch medewerkers en leerkrachten hanteren dezelfde gedragsregels en dat is fijn voor de kinderen. Het geeft een gevoel van herkenbaarheid en vertrouwdheid. Daardoor komen ze beter aan leren toe.’’ 

Actief
Actief bezig zijn, veel buiten spelen en sportiviteit belangrijke thema’s zijn voor Kindcentrum Da Vinci. ,,We vinden gezondheid belangrijk voor onze kinderen. Dit zie je terug aan ons plein waarbij natuurlijke materialen zijn gecombineerd met sport. We hebben bijvoorbeeld een voetbalkooi, maar dan niet met een metalen hekwerk eromheen, maar van natuurlijke materialen zoals hout. Prachtig, echt waar!’’, aldus de enthousiaste Pothoven. 

Maandag 29 oktober werd het gebouw feestelijk geopend. Vanaf die dag krijgen alle leerlingen les in hun nieuwe (speel-)lokaal en is er kinderopvang aan de Erasmusweg 68. 

Aanmelden
Het nieuwe kindcentrum heeft nog plek! Aanmelden of meer informatie opvragen kan op www.kcdavinci.nl.

Delen
Terug naar overzicht