nieuws

Feestelijke opening Springlab bij Kindcentrum Da Vinci

24-06-2019
Bewegend leren is het onderwijs van de toekomst. Tenminste, als het aan directeur Irene de Raad van Kindcentrum Da Vinci ligt. Sinds kort kunnen jonge kinderen bij het Kindcentrum leren en bewegen tegelijk op de beweegvloer van het Springlab. Op 2 juli wordt de nieuwe aanwinst van het KC feestelijk geopend.  

Op een centrale plek in het Kindcentrum op het Leerplein is een hoek vrijgemaakt waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen op de beweegvloer. Het Springlab - dat speciaal is ontwikkeld in samenwerking met wetenschappers, pedagogisch experts en de kinderen zelf – is leuk en leerzaam tegelijkertijd. De directeur vertelt: “Springlab heeft allerlei beweeg- en leergames ontwikkeld in verschillende moeilijkheidsgraden, geschikt voor peuters en kleuters. Op deze manier willen we bewegend leren activeren in ons Kindcentrum. Bewegend leren is uitdagend, goed voor de ontwikkeling en bovendien gezond.”  
 
Kinderen uit groep 3 hebben alvast een keer proef mogen draaien tijdens de game ‘Samen soep maken’. Tijdens dit spel, dat volledig aansluit bij de belevingswereld van jonge kinderen, doorlopen de kinderen al bewegend alle fasen van het bereidingsproces van de groentesoep. Irene: “Op de beweegvloer wordt het spel geprojecteerd. Er verschijnt een jongetje genaamd Puk die uitlegt wat de kinderen moeten doen. Je merkt dat ze aandachtig luisteren. Zodra ze aan het werk worden gezet, beginnen de kinderen enthousiast te springen. Zo moeten ze bijvoorbeeld de wortels in de pan doen of een courgette snijden door erop te springen. Ze leren nieuwe groentes kennen, tellen hoeveel stukken er in de pan liggen en moeten samenwerken.”  
 
Binnenkort vindt de officiële opening van het Springlab plaats en mogen zowel ouders als kinderen de beweegvloer uitproberen. Tot nu toe zijn de reacties in ieder geval positief. Een mooie aanwinst voor het Kindcentrum. 
 

Delen
Terug naar overzicht