nieuws

Gratis ouderbijeenkomst ‘Ik kies voor mijn talent’

12-11-2018
Gelukkige en zelfverzekerde kinderen en jongeren, dat wenst toch iedereen? Maar hoe kun je als ouder, leerkracht of opvoeder hierbij helpen? ,,Door kinderen aan te spreken op hun talent’’, zegt Luk Dewulf. ,,Focus op hun passie en wat ze kunnen, in plaats van te kijken naar waar ze minder sterk in zijn. Want tenslotte is niemand perfect.’’ SCOH organiseert een gratis lezing hierover voor ouders en professionals die met kinderen werken.

In zijn lezing vertrekt Luk Dewulf vanuit het boek ‘Ik kies voor mijn talent’. Hij gaat in op wat talent is. Hoe je talent al op jonge leeftijd kunt ontdekken en herkennen. Hoe je als ouder of leraar context kunt creëren waarin elk talent zich gezien en uitgedaagd voelt. Want door te doen waar je goed in bent, laad je niet alleen voortdurend je batterijen op, het bezorgt je ook een positief zelfbeeld, meer veerkracht en zelfvertrouwen.
Daarnaast heeft Luk Dewulf het over de vaardigheden die nodig zijn om meer uit talent te halen en wat je kan doen met datgene waar een kind of jongere echt niet goed in is.
In deze rijk geïllustreerde lezing gaat Luk Dewulf in op het belang van talenten bij kinderen en jongeren. Hij toont hierbij aan hoe invloedrijk de ontwikkeling ervan is voor hun toekomst en geluk en wat daarbij de rol is van ouders, leraren en de school.
Dit alles in een samenleving die vaak alleen maar kijkt naar tekorten, waarin ontzettend veel kinderen worden gelabeld vanuit een stoornis of gebrek.
Als je wil werken aan talent van kinderen is het belangrijk om eerst te werken aan het talent van ouders en leraren. Deze lezing gaat over kinderen en jongeren, maar ouders en/of leerkrachten zullen er evenveel bijleren over hun eigen talent.

Praktische info:
Spreker: Luk Dewulf
Datum: Dinsdag 29 januari
Inloop: 19.15 uur
Lezing: 19.30 – 21.00 uur
Borrel: 21.00 – 21.30 uur
Locatie: De Poort, 2e Sweelinckstraat 160
Kosten: Er zijn geen deelnamekosten
 
Klik hier om in te schrijven.

Delen
Terug naar overzicht