nieuws

Hoog bezoek voor Kindcentrum Vroondaal

07-11-2019
Vanuit de gemeente en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap kwamen diverse bestuurders vrijdag 1 november langs om het bijzondere onderwijsconcept van Kindcentrum Vroondaal met eigen ogen te bekijken.

Opvang en onderwijs onder een dak waardoor er een doorlopende leerlijn ontstaat voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Dat is al bijzonder op zich. Maar bij Kindcentrum Vroondaal voegen ze daar nog een speciaal onderwijsconcept aan toe in de vorm van projectonderwijs. Kinderen krijgen in de middagen geen les uit het aardrijkskunde- of geschiedenisboek, maar gaan aan de hand van een thema aan de slag met zelfontdekkend leren waarbij zij hun eigen leervragen mogen opstellen en hier zelf antwoorden op gaan zoeken. Bijzonder, zo vond ook de gemeente Den Haag en het ministerie van OC&W.
 
Een goede reden om het Kindcentrum een bezoek te brengen voor een presentatie en een rondleiding door het tijdelijke schoolgebouw. Maar wie kan er beter vertellen over het succes van het onderwijsconcept dan de leerlingen zelf? Daarom gingen de gasten na afloop van de rondleiding in gesprek met vier leerlingen die graag vertelden over hun ervaringen met het projectonderwijs. Over een ding waren zij het alle vier eens: “Ik zou niet anders meer willen”. Een mooie afsluiting van een geslaagd bezoek.

Delen
Terug naar overzicht