nieuws

In actie voor het goede doel

17-01-2019
Iets overhebben voor een ander. Dat is nog eens wijze les! SCOH-scholen doen stuk voor stuk acties voor het goede doel. Op de Anemaschool blikt het team terug op drie geslaagde acties in december.

Zo werd er voedsel ingezameld voor Stichting Solidair. Deze stichting verdeelt wekelijks voedselpakketten aan gezinnen die dat nodig hebben in de wijk Escamp. Alle leerlingen namen voedsel mee vanuit huis en dat werd in kratten bewaard. Stichting Solidair kwam de kratten ophalen om die te verdelen onder de gezinnen als voedselkerstpakket.
Er werd ook geld opgehaald voor het Rode Kruis. Alle juffen en meesters en ook heel veel leerlingen deden mee met de warme truien- en dassendag. Dit leverde 319,52 euro op.
Om de kerstgedachte compleet te maken, mochten alle leerlingen van de Anemaschool een kerstbal met een eigen kerstwens ophangen in de wensbomen die de school in de hal had neergezet. Er stonden prachtige wensen op de kerstballen.
Zo stond de decembermaand niet alleen in het teken van cadeautjes, lekker eten en gezellig samenzijn, maar ook van liefdadigheid en de minder bedeelden in de wereld helpen.

Delen
Terug naar overzicht