nieuws

Jan van Nassauschool breidt uit

12-09-2019
Voor de Jan van Nassauschool, onderdeel van Integraal Kind Centrum O3, staan er maar liefst drie bijzondere gebeurtenissen op de agenda. Dit schooljaar opent de basisschool in de Rivierenbuurt namelijk een Ontdeklab, een Theaterpakhuis én een buitenlokaal voor Natuur en Gezondheidslessen.

Talentontwikkeling is een belangrijke pijler op de Jan van Nassauschool. Niet voor niets is deze basisschool de allereerste Wereldtalentenschool in Den Haag. Kinderen leren hier lezen en schrijven en er wordt ruimschoots aandacht besteed aan talentvakken, bijvoorbeeld op het gebied van techniek en dans. Directeur John Verhoeff: “Wij zijn een innovatieve school en doen er alles aan om onze leerlingen te helpen zich zo breed mogelijk te ontwikkelen. Daarom breiden we ons aanbod aan talentvakken steeds verder uit.”

Tipitenten en schoolbussen
Door de enorme groei van het kindcentrum moest Verhoeff op zoek naar alternatieve ruimtes voor zijn talentvakken: “Allerlei ideeën zijn de revue gepasseerd: van tipitenten en Amerikaanse schoolbussen tot de bekende Haagse Hopjes op het schoolplein. Toen er bij toeval een pakhuis vrijkwam in de straat, ben ik gelijk een kijkje gaan nemen. Dit was precies wat mijn team en ik in gedachten hadden voor ons multifunctionele Ontdeklab.” De verbouwing van het pakhuis is direct in gang gezet. “Hier kunnen leerlingen onder leiding van een vakdocent experimenteren in het laboratorium, nieuwe ontdekkingen doen op het gebied van techniek en samenspelen met robots in de robotica hoek.”

En er is meer
Naast het Ontdeklab liggen er ook vergevorderde plannen voor een Theaterpakhuis voor kinderen uit groep 3 tot en met 8. Bovendien wordt er op de prachtige playground voor het Integraal Kindcentrum gebouwd aan een uniek buitenlokaal. Verhoeff: “Nu de vergunningen allemaal rond zijn, kunnen we van start. Eind 2019 hopen we dat alles af is, zodat we alle drie de locaties in januari voor onze leerlingen kunnen openen. Uiteraard maken we hier een groot feest van. We zijn immers enorm trots op deze ontwikkelingen en kunnen niet wachten tot het zover is!”

Delen
Terug naar overzicht