nieuws

Joke Snippe nieuwe bestuurder SCOH

09-09-2020
Sinds 1 september is Joke Snippe lid van het College van Bestuur van SCOH. De afgelopen zeven jaar werkte Joke als voorzitter van de Marnix Academie (lerarenopleiding basisonderwijs). Joke: “In die functie werkte ik al intensief samen met het primair onderwijs. Het was een logische volgende stap om bij een basisschool te gaan werken.”

Samenwerking tussen peuterscholen en basisscholen

“SCOH heeft scholen in hele verschillende wijken, met elk hun eigen uitdagingen. Dat maakt het een hele interessante organisatie,” vertelt Joke. “Daarnaast is de samenwerking tussen de peuter- en basisscholen heel bijzonder. Vaak ligt de nadruk op de aansluiting van de basisschool op het voortgezet onderwijs. SCOH wil juist de integratie van 2 tot 12 verbeteren. Als je echt iets wil betekenen in het leven van jonge mensen dan moet je zorgen dat ze niet al met een achterstand op de basisschool beginnen.” 

Taakverdeling

Joke vormt nu samen met Gerard van Drielen het College van Bestuur van SCOH. De portefeuilles hebben ze onderling verdeeld. Joke: “Ik neem onderwijs en financiën voor mijn rekening en Gerard is verantwoordelijk voor personeel en huisvesting. En de scholen hebben we zo verdeeld dat we allebei alle soorten scholen hebben.” Joke heeft in ieder geval een goede eerste indruk van SCOH: “Er werken heel betrokken medewerkers, die met goede dingen bezig zijn. Ze streven heel erg naar kwaliteit, en dat treft mij heel positief. Ik hoop veel te leren van de mensen die ik nog ga ontmoeten. Dat vind ik een belangrijk uitgangspunt voor iedereen in zijn werk: je bent nooit uitgeleerd.”

Delen
Terug naar overzicht