nieuws

Nieuw schoolplein voor de Oranjeschool

07-10-2019
Een natuurspeeltuin en een schoolplein met het thema ‘Haven’. De PC Oranjeschool kijkt uit naar de grote veranderingen die voor 2020 op stapel staan. Directeur Janneke Demoet is verheugd: “Dit project is echt van ons allemaal!”

Het boek ‘Lampje’ van Annet Schaap, winnaar van de Gouden Griffel 2018, is inspiratiebron voor het nieuwe ontwerp. Het boek gaat over de zee, geheimzinnige zeewezens, woeste piraten en Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter. Het verhaal is ontzettend populair bij de leerlingen van de Oranjeschool. “Er komt een glijbaan en een schommelboot. Daarnaast creëren we een natuurspeeltuin op het plantsoen tegenover de school, toegankelijk voor de hele buurt”, aldus Janneke.

Samenwerking is het kernwoord voor deze hele vernieuwing. Janneke is onder de indruk. “De onderbouw en de peuters lieten met hun ouders tijdens een inloopuur hun fantasie de vrije loop. Alle input die hieruit volgde vormde de basis voor het nieuwe ontwerp.” Ook de bovenbouw wilde graag bijdragen. “Met de organisatie van een sponsorloop en een taartenbakactie zorgden zij dat we meer middelen hadden voor de realisatie van ons nieuwe buiten. Iedereen is echt heel betrokken!” Janneke hoopt in januari 2020 te starten met de aanleg van het nieuwe schoolplein.

Delen
Terug naar overzicht