nieuws

SCOH blikt terug op diner pensant

11-12-2019
In 1844 werd de Meester Schabergschool opgericht, waarmee de grondslag voor de Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden (SCOH) werd gelegd. Om stil te staan bij 175 jaar bijzonder onderwijs in Den Haag organiseerde SCOH op donderdag 21 november een diner pensant met als thema: levensbeschouwing in het onderwijs in een grootstedelijke context.

Ruim 40 relaties, waaronder diverse onderwijsbesturen, verzamelden bij Beeld en Geluid Den Haag. Doel van de avond was genieten van een heerlijk driegangendiner en tegelijkertijd het gesprek met elkaar aangaan over een thema dat ons als onderwijsbestuur bezighoudt. Na een welkomstwoord van Gerard van Drielen, voorzitter van het college van bestuur, stond de genodigden een uitgebreid programma te wachten met inspirerende sprekers.

Onder andere Berend Kamphuis, de nieuwe voorzitter van de vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs Verus, de Nederlandse schrijfster en filosofe Désanne van Brederode en pedagoog Bas van den Berg kwamen aan het woord. Voormalig tweede kamerlid CDA Mirjam Sterk nam de leiding deze avond en zorgde voor interessante discussies.  

Het werd een gezellige en inspirerende avond waarin we met elkaar – ongeacht onze religieuze achtergrond – de dialoog aangingen en van gedachten wisselden tussen de gangen door. We kijken dan ook terug op een mooie en inspirerende viering van ons 175-jarig bestaan.

Delen
Terug naar overzicht