nieuws

SCOH-recruiter gaat leraren werven

18-02-2019
Het landelijke lerarentekort kan SCOH niet een-twee-drie oplossen, maar op bestuursniveau wordt er wel van alles aan gedaan om de gevolgen beperkt te houden. Er wordt nagedacht over onderwijs anders inrichten en sinds kort heeft SCOH een recruiter die zich focust op één taak: nieuwe, goede leerkrachten werven.

,,Het is belangrijk dat SCOH veel zichtbaarder wordt als werkgever’’, legt Gerdien van Druten uit. Gerdien is HR-adviseur, heeft een communicatie-achtergrond, is redacteur en tekstschrijver en heeft ervaring met het coachen en begeleiden van ondernemers. Al die vaardigheden zet ze in bij haar werk als recruiter. ,,Het is een hele uitdaging om in zo’n krappe arbeidsmarkt toch nieuwe leerkrachten te werven. We moeten ervoor zorgen dat mensen juist bij SCOH willen werken.’’
 
Volgens Gerdien zijn er wel leerkrachten in Den Haag die openstaan voor een nieuwe baan, maar is de concurrentie op de arbeidsmarkt gewoon heel groot. ,,Dat lijkt me voor de werkzoekenden ook heel lastig kiezen.’’ SCOH heeft genoeg in huis om een aantrekkelijke werkgever te zijn. Er zijn scholingsmogelijkheden, er is een open sfeer en een grote diversiteit aan scholen," somt Gerdien op. Aan haar de taak om dit online goed zichtbaar te maken voor geïnteresseerden. ,,Sociale media zijn steeds belangrijker als het gaat om vacatures vervullen.’’ Er komt ook een website, gericht op alle ontwikkelmogelijkheden bij SCOH en waar alle vacatures op staan.
 
Gerdien wil ook op andere manieren nieuw personeel aan SCOH binden. Ze denkt aan het aanschrijven van oud-collega’s, het vasthouden van sollicitanten die het op die ene school nét niet geworden zijn en het contact met pabo-studenten verbeteren. Ook het sollicitatieproces kan laagdrempeliger en moderner.
Genoeg te doen dus. Gerdien presenteert binnenkort haar recruitmentplan aan de schooldirecteuren.

Delen
Terug naar overzicht