nieuws

Sportieve leerkrachten op de Koetsveldschool

11-12-2019
Bij een gezonde school horen gezonde leerkrachten. Maar nu de dagen steeds korter én kouder worden, kan het best lastig zijn om je er ’s avonds toe te zetten om van de bank af te komen en de sportschoenen aan te trekken. Daar hebben enkele leerkrachten van de Koetsveldschool iets op bedacht: gezamenlijk bootcampen direct na het werk! Sportief en nog goed voor de teamspirit ook.

Elke donderdagavond verzamelen collega’s van de Koetsveldschool zich in hun sportoutfit voor een bootcamples. Leerkracht Jenny Pottjegort is één van hen: “Sporten tijdens de koude wintermaanden kan best een opgave zijn. Na een lange werkdag is het toch verleidelijker om lekker op de bank te ploffen - met een glas wijn en een chocolaatje - dan om te gaan sporten. We moeten echter wel goed voor onszelf blijven zorgen en daar hoort sporten ook bij.”
 
Win-win situatie
Daarom kwamen Jenny en haar collega’s op een idee: “Onze oud-collega Natalie Ruis is eigenaar van Bodystrong. Ze verzorgt bootcamplessen op locatie. Onder begeleiding van Natalie gaan we nu – direct na het werk - 1x per week met elkaar sporten in de buitenlucht. We werken in teams van twee en doen diverse oefeningen, van boksen en planken tot armoefeningen met de kettlebelt. Je wordt hard aan het werk gezet, maar na afloop voel je je juist fit en energiek. Het samen sporten is gezond, en tegelijkertijd goed voor de teambuilding. Kortom: een win-win situatie. Zo komen we de wintermaanden wel door.”

Delen
Terug naar overzicht