nieuws

Streven naar het beste onderwijs

24-06-2019
SCOH doet er alles aan om het beste onderwijs te bieden aan al haar leerlingen. Om de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen, heeft de stichting een kwaliteitsbeleid opgesteld waar iedere school op zijn eigen manier vorm aan geeft. Ellen-Marjon Scherf, directeur van de Ds. W.E. den Hertogschool, vertelt hoe zij ervoor zorgt dat de kwaliteit bij haar op school op peil blijft én hoe ze samen met haar gedreven team blijft streven naar verbetering van het onderwijs.

‘Wat is jouw droomschool?’ Deze vraag stelde directeur Ellen-Marjon de afgelopen periode aan haar team. Het leverde mooie onderwijsgesprekken op die de basis vormen voor het nieuwe schoolplan: “In het nieuwe schoolplan beschrijven we de kwaliteit van het onderwijs bij ons op school. Concreet betekent dit dat we kijken hoe ons onderwijs ervoor staat en welke stappen we kunnen zetten om de kwaliteit van ons onderwijs te verbeteren. Bijvoorbeeld op het gebied van onze onderwijsresultaten en de professionalisering van ons team.”

Nieuwe rekenmethode
Terwijl het schoolplan steeds meer vorm krijgt, heeft de school al enkele mooie stappen gezet. Ellen-Marjon: “Het gaat goed bij ons op school. We hebben een gedreven team en blije leerlingen. Deze successen vieren we, maar we komen ook in actie wanneer er iets niet goed gaat.” Zo kampt de school bijvoorbeeld met een zichtbare achteruitgang van de rekenresultaten. Ellen-Marjon: “Om de rekenresultaten te verbeteren, moet er structureel iets veranderen aan ons rekenonderwijs. Daarom heeft het Ontwikkelteam Rekenen de huidige rekenmethode onder de loep genomen en gekeken welke digitale rekenmethode beter bij onze leerlingen past. We zetten nu de laatste puntjes op de i en hopen na de zomervakantie te starten met de implementatie van de nieuwe methode met als doel de leerprestaties bij alle leerlingen te verbeteren.”

Samen is het sleutelwoord
Volgens de directeur is het vooral belangrijk dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Samen is hierin het sleutelwoord. Ellen-Marjon legt uit: “Wij geloven sterk in samenwerking. Dit probeer ik op alle gebieden de stimuleren: tussen leerkrachten, leerlingen en ouders. We leren van en met elkaar. Een mooi voorbeeld zie je binnen ons team: collega’s die al jaren in het onderwijs werken delen hun kennis en ervaring met jonge docenten, bijvoorbeeld met betrekking tot het voeren van oudergesprekken of rapportbesprekingen. Jonge docenten die net van de pabo komen kunnen hun ervaren collega’s juist weer bijstaan op het gebied van ICT. We blijven stappen zetten zodat we onze leerlingen de belangrijkste kennis en vaardigheden mee kunnen geven voor de toekomst. Sinds kort hebben we een nieuw motto dat hier mooi bij aansluit: ‘Samen ontdekken wie je bent’, want samen staan we sterk.”

Delen
Terug naar overzicht