nieuws

Studenten professioneel begeleiden tot startbekwame leerkracht

07-10-2019
Twee jaar geleden sloot SCOH een convenant met InHolland om studenten van de PABO op professionele manier te begeleiden in hun ontwikkeling naar startbekwame leerkracht. Dit schooljaar zijn al 45 studenten op basisscholen geplaatst die dit traject volgen. In de tussentijd is het aantal scholen dat hieraan meedoet flink gestegen.

Opleiden in de school startte in het schooljaar 2017-2018 met 9 scholen. In 2018-2019 breidde het aantal opleidingsscholen uit tot 17. In schooljaar 2019-2020 start SCOH met 19 opleidingsscholen. SCOH merkt dat de ervaringen goed zijn, zowel voor de scholen als voor de studenten. Daarom is SCOH extra gemotiveerd het aantal officiële opleidingsscholen verder te vergroten komend jaar.

Training
Alle begeleiders van studenten die meedoen in het traject Opleiden in de school volgen een training. InHolland verzorgt de  trainingen voor schoolopleiders en praktijkbegeleiders om ook daadwerkelijk de studenten goed te kunnen begeleiden en te beoordelen. Daarnaast ontmoeten de schoolopleiders elkaar een aantal keren per jaar in een leernetwerkbijeenkomst. Daarbij wisselen ze ervaringen uit, bespreken casussen, houden intervisie en worden door de relatiebeheerder van InHolland geïnformeerd over ontwikkelingen bij de PABO.

Schoolopleider
In schooljaar 2019-2020 Staan 25 schoolopleiders en 100 praktijkbegeleiders klaar om zich elke week in te zetten voor aankomende collega’s. Een mooie ontwikkeling die laat zien dat SCOH de begeleiding van studenten serieus neemt en zich wil inzetten om op deze manier toekomstige leerkrachten aan zich te binden.

 

Delen
Terug naar overzicht