nieuws

Succesvolle meet-up voor zij-instromers

03-03-2020
Op donderdag 6 februari maakten dertig potentiële zij-instromers kennis met SCOH. Schooldirecteuren die na de zomervakantie plek hebben voor een zij-instromer gingen met de aanwezigen in gesprek. Ondertussen zijn de eerste matches ontstaan.

Intensief traject

Tijdens de bijeenkomst kregen de aanwezigen voorlichting over het tweejarig zij-instroom traject. De eerste vier tot zes weken staat de zij-instromer samen met een ervaren leerkracht voor de groep, maar al snel draait hij of zij zoveel mogelijk zelfstandig een klas. De zij-instromer wordt aangesteld als leerkracht met een arbeidsovereenkomst, maar heeft één dag in de week studieverlof. SCOH begeleidt de zij-instromers intensief. De zij-instromers krijgen elk een coach toegewezen, en SCOH organiseert intervisiebijeenkomsten waar ervaringen uitgewisseld kunnen worden. Na twee jaar wordt het traject afgesloten met een getuigschrift.

Eerste matches
De aanwezige schooldirecteuren vertelden hoe hun school zich onderscheidt, en wat voor soort onderwijs ze geven. Ondertussen zijn de eerste deelnemers gekoppeld aan een school, waar zij na de zomer beginnen aan een zij-instroomtraject. Het streven is om per september zeker 10 zij-instromers te plaatsen. De resultaten van deze meet-up zijn daarvoor een mooie aanzet. 
 

Delen
Terug naar overzicht