nieuws

Veel animo lezing voor ouders, in herfst tweede ouderbijeenkomst

18-02-2019
De ouderbijeenkomst over talenten aanspreken van kinderen, was eind januari zo succesvol dat SCOH in de herfst van 2019 nogmaals een lezing wil organiseren voor ouders.

Eva van Winden is namens SCOH organisator van het evenement. Als coördinator Kenniscentrum organiseert ze vaak lezingen of workshops voor de medewerkers. ,,Het was eigenlijk de eerste keer dat we ook ouders uit hebben genodigd. Er zijn genoeg onderwerpen te bedenken waarbij onderwijs en opvoeding elkaar raken.’’

Deze lezing werd gegeven duur Luk Dewulf, auteur van het boek ‘Ik kies voor mijn talent’. Zijn boodschap is; focus bij kinderen niet op wat ze niet kunnen, maar op wat ze wel kunnen en waar hun passie ligt. Want door te doen waar je goed in bent, laad je niet alleen voortdurend je batterijen op, het bezorgt je ook een positief zelfbeeld, meer veerkracht en zelfvertrouwen.

De opkomst was met zo’n 75 luisteraars hoog. ,,Het was vooral bijzonder om te zien dat het publiek zo gemixt was. Er waren schooldirecteuren, maar ook leerkrachten en ouders. Ongeveer een derde van de aanwezigen is ouder van een kind op een SCOH-school. Ik vond de lezing zelf erg inspirerend en dat vonden de andere aanwezigen ook. Het duurde ongeveer anderhalf uur, maar de zaal heeft echt ademloos zitten luisteren.’’

Daarom wil SCOH vaker dergelijke evenementen organiseren. Elke keer zullen zowel medewerkers als ouders en verzorgers uitgenodigd worden. De eerstvolgende zal in het najaar van 2019 gehouden worden.

Voor een indruk van de avond, bekijk hier de video!
https://www.facebook.com/werkenbijscoh/videos/2283487955004391/
 

Delen
Terug naar overzicht