nieuws

Verkiezing voor nieuwe GMR nadert: meld jij je aan?

28-01-2020
In de nieuwsbrief van december heb je al kunnen lezen dat SCOH haar Gemeenschappelijk Medezeggenschapsraad vernieuwt. Het is bijna zover: van 12 t/m 19 februari zijn de digitale verkiezingen, mits er voldoende kandidaten zijn. Wil jij jouw steen bijdragen en meedenken, meepraten en adviseren over schoolbeleid? SCOH nodigt je van harte uit je aan te melden vóór 31 januari middels dit formulier.

Alle 37 SCOH -scholen zijn opgedeeld in zes kieskringen. Van elke kieskring wordt een ouder en een medewerker verkozen tot GMR-lid. Tot nu toe zijn er vijf aanmeldingen uit verschillende kieskringen. Manon Krol, ambtelijk secretaris van de GMR: “Medezeggenschap doet er echt toe. Als GMR-lid ben je betrokken bij belangrijke keuzes en ontwikkelingen op bestuursniveau. Alle inzet op dit gebied wordt dan ook heel erg gewaardeerd door SCOH en door bestuurder Gerard van Drielen. We hopen dan ook dat meerdere mensen hun stem willen laten horen.”

Voor betrokken ouders, leraren én ondersteunend personeel
Ouders en medewerkers van SCOH kunnen zich kandidaat stellen: leraren, maar ook afdelingsleiders, klassenassistenten, adjunct-directeuren en ander ondersteunend personeel. “De kennis en van personeel en de expertise die ouders meebrengen is heel nuttig voor de GMR. Aan de andere kant kun je van medezeggenschap ook veel leren en kunnen leden ook rekenen op scholing”, aldus Manon.

Medewerkers van SCOH krijgen honderd uren voor hun GMR-werk, ouders ontvangen een vergoeding van vijfhonderd euro per jaar. Manon: “Wil je je stem laten horen, maar twijfel je nog? Aarzel dan niet contact met me op te nemen, ik help je graag met je vragen.” Je kunt Manon benaderen via mkrol@scoh.nl of 06-20625899.

Bekijk hier de video over de nieuwe GMR!Delen
Terug naar overzicht