nieuws

Vernieuwbouw voor CBS de Vliermeent

14-01-2021

Terwijl de tweede lockdown van start ging en de kerstvakantie begon, waren de medewerkers van CBS de Vliermeent aan het verhuizen. Half januari start de sloop van hun oude gebouw aan de Vlierboomstraat. In de zomer van 2022 hopen ze terug te kunnen naar hun gloednieuwe school.

Tijdelijke locaties

“De verhuizing ging soepeler dan verwacht”, vertelt directeur Natascha Nieuwenhuizen. “We hadden er drieëneenhalve dag voor ingepland, maar waren na twee dagen al klaar.”  De gemeente heeft de school twee tijdelijke locaties toegewezen. Eén aan de Den Helderstraat, voor groep vijf tot en met acht en één aan het Mari Andriessenerf, voor groep één tot en met vier. Omdat deze laatste best ver van de Vlierboomstraat is, is de school verplicht busvervoer te regelen. Zodra de lockdown voorbij is, verzamelt de onderbouw zich iedere ochtend bij de Den Helderstraat en stappen ze in de bus naar de andere locatie. 

Natascha is blij met de locaties, maar vindt het ook jammer dat de hele school niet naar één gebouw kon verhuizen. “Ik ben in augustus begonnen als directeur en ben nog bezig met het goed leren kennen van alle medewerkers en de gang van zaken. Dat is lastiger nu we twee gebouwen hebben die ook nog eens ver uit elkaar liggen. Ik ben heel benieuwd hoe het straks, als de lockdown voorbij is, in de praktijk gaat werken.”

Mooi vooruitzicht

Het meest kijkt ze uit naar de zomer van 2022, als de verbouwing klaar is en de school zeven nieuwe lokalen, een nieuwe gymzaal en een nieuwe peuterspeelzaal heeft. “De voorkant van het gebouw is een beschermd stadsgezicht, dus dat moet blijven staan, maar de achterkant wordt helemaal vernieuwd. Ik heb heel veel zin om straks weer met de hele school in één mooi nieuw gebouw te mogen werken.”

Delen
Terug naar overzicht