nieuws

 Van vreedzame school naar vreedzame wijk
12-11-2018
De Meester Schabergschool is al meer dan tien jaar een ‘Vreedzame School’. In de lessen leren de kinderen gezamenlijk besluiten te nemen, conflicten op te lossen en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf en de gemeenschap. De Vreedzame School is een onderwijsmethode die tot doel heeft dat alle leerlingen zich veilig en gewaardeerd voelen op school waardoor ze beter tot leren komen. Omdat de ervaringen op de Schabergschool zo positief zijn, neemt de school nu ook deel aan de ‘Vreedzame Wijk’. Bij dit project kunnen de kinderen de geleerde sociale vaardigheden niet alleen op school, maar ook in de wijk toepassen. 

Lees meer 
 Kinderen zijn internationaal georiënteerd, thuis en op school
12-11-2018
Kinderen van nu zijn internationaal georiënteerd, spreken een aardig woordje Engels dankzij computerspelletjes en tv-programma’s en voelen zich een wereldburger. De basisschool kan hiermee niet achterblijven, vindt Margot Vogelaar, directeur van basisschool De Waterlelie. Daarom geeft de school langzaam maar zeker steeds meer Engels.

Lees meer 
 Ds. D.A. v.d. Boschschool en Triodus Kinderopvang vormen samen kindcentrum in nieuw gebouw
12-11-2018
Een mooi en uitdagend leerplein met concentratiehuisjes, knutseltafels en leesbankjes vormt het kloppende hart van het nieuwe Kindcentrum Da Vinci. Maandag 29 oktober werd het nieuwe gebouw aan de Haagse Erasmusweg feestelijk geopend. ,,De kinderen, ouders én leerkrachten zijn heel blij met het nieuwe gebouw’’, vertelt Anne Pothoven van Ds. D.A. Van den Boschschool, één van de twee hoofdgebruikers van het gebouw.

Lees meer 
 Ruimte en richting voor onderwijsvernieuwingen
05-10-2018
SCOH bouwt aan toekomstbestendig onderwijs. Het schoolbestuur geeft in de nieuwe strategische agenda richting en ruimte voor onderwijsvernieuwingen. Deze maand heeft het schoolbestuur een tour langs meerdere locaties gehouden om alle schooldirecteuren, leerkrachten en pedagogisch medewerkers bij te praten en om scholen te enthousiasmeren voor onderwijsvernieuwing op schoolniveau.

Lees meer 
 5 oktober: onderwijzend personeel in het zonnetje
01-10-2018
5 oktober: onderwijzend personeel in het zonnetje Huppelend het schoolplein op rennen. Zin in de dag, zin in de klasgenootjes en zin om te leren. Duizenden kinderen gaan elke dag met veel plezier naar een SCOH-school en dat komt doordat een team van zeer gemotiveerde en kundige leerkrachten en pedagogisch medewerkers elke dag weer voor de kinderen klaar staat.

 

Lees meer 
 Basisschool Comenius in het Jeugdjournaal
01-10-2018
Bijna alle basisscholen in Den Haag hebben te maken met het lerarentekort. Vacatures zijn lastig te vervullen, vervangers zijn moeilijk te vinden. In Den Haag zijn simpelweg te weinig leraren.

Lees meer 
 Bavinckschool werkt mee aan kunstwerk over plastic soep
01-10-2018
Op het plein van de Bavinckschool in Den Haag staat sinds kort een vreemd object. Een grote bak van draadstaal in de vorm van een fles. Elke dag gooien leerlingen er plastic doppen in. ,,Die fles zal later een kunstwerk worden op het Scheveningse strand’’, vertelt schooldirecteur Suzan Brukx.

Lees meer 
 Kenniscentrum van SCOH groeit door en door
04-09-2018
Komend schooljaar zal het Kenniscentrum van SCOH, net als vorig jaar, flink groeien. Het aantal deelnemers groeit, het aantal activiteiten stijgt en komende periode is er ook veel aandacht voor verdieping. 

Lees meer