nieuws

 SCOH houdt kwaliteit in beeld
13-12-2018
Leerlingen van SCOH verdienen het beste onderwijs en daarom is kwaliteitszorg een belangrijk aandachtspunt voor SCOH. Zowel op school- als op bestuursniveau staat kwaliteit hoog in het vaandel. Vlak voor de zomer is een nieuw kwaliteitsbeleid vastgesteld. Het hart van het kwaliteitsbeleid wordt gevormd door 8 standaarden. Deze standaarden zijn de komende vier jaar de leidraad voor de kwaliteit van ons onderwijs. 

Lees meer 
 Cultuurschakel: bezoek Het Mauritshuis
30-11-2018
Het Mauritshuis toont het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. Meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel, De anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt en De stier van Potter zijn permanent te zien in de intieme museumzalen van het zeventiende-eeuwse monument. 
 

Lees meer 
 Peuterscholen van SCOH worden goedkoper
12-11-2018
De eigen bijdrage die ouders betalen voor een peuterschool van SCOH gaat omlaag. In de meeste gevallen scheelt het tientallen euro’s per jaar. Caty Bulte, sectordirecteur peuteropvang, is hier enorm blij mee. ,,We zien op de peuterschool dat jonge kinderen groeien van het onderwijs dat wij ze bieden. Dat gunnen we alle kinderen.’’

Lees meer 
 Gratis ouderbijeenkomst ‘Ik kies voor mijn talent’
12-11-2018
Gelukkige en zelfverzekerde kinderen en jongeren, dat wenst toch iedereen? Maar hoe kun je als ouder, leerkracht of opvoeder hierbij helpen? ,,Door kinderen aan te spreken op hun talent’’, zegt Luk Dewulf. ,,Focus op hun passie en wat ze kunnen, in plaats van te kijken naar waar ze minder sterk in zijn. Want tenslotte is niemand perfect.’’ SCOH organiseert een gratis lezing hierover voor ouders en professionals die met kinderen werken.

Lees meer 
 Stap voor stap naar betere leeropbrengsten
12-11-2018
Ryanne van Gool werd in januari directeur van basisschool De Meerpaal. Ze kreeg een belangrijke opdracht mee; de leeropbrengsten moeten beter. Afgelopen maanden heeft Ryanne met het team hard aan gewerkt en de eerste resultaten mogen er zijn.

Lees meer 
 Van vreedzame school naar vreedzame wijk
12-11-2018
De Meester Schabergschool is al meer dan tien jaar een ‘Vreedzame School’. In de lessen leren de kinderen gezamenlijk besluiten te nemen, conflicten op te lossen en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf en de gemeenschap. De Vreedzame School is een onderwijsmethode die tot doel heeft dat alle leerlingen zich veilig en gewaardeerd voelen op school waardoor ze beter tot leren komen. Omdat de ervaringen op de Schabergschool zo positief zijn, neemt de school nu ook deel aan de ‘Vreedzame Wijk’. Bij dit project kunnen de kinderen de geleerde sociale vaardigheden niet alleen op school, maar ook in de wijk toepassen. 

Lees meer 
 Kinderen zijn internationaal georiënteerd, thuis en op school
12-11-2018
Kinderen van nu zijn internationaal georiënteerd, spreken een aardig woordje Engels dankzij computerspelletjes en tv-programma’s en voelen zich een wereldburger. De basisschool kan hiermee niet achterblijven, vindt Margot Vogelaar, directeur van basisschool De Waterlelie. Daarom geeft de school langzaam maar zeker steeds meer Engels.

Lees meer 
 Ds. D.A. v.d. Boschschool en Triodus Kinderopvang vormen samen kindcentrum in nieuw gebouw
12-11-2018
Een mooi en uitdagend leerplein met concentratiehuisjes, knutseltafels en leesbankjes vormt het kloppende hart van het nieuwe Kindcentrum Da Vinci. Maandag 29 oktober werd het nieuwe gebouw aan de Haagse Erasmusweg feestelijk geopend. ,,De kinderen, ouders én leerkrachten zijn heel blij met het nieuwe gebouw’’, vertelt Anne Pothoven van Ds. D.A. Van den Boschschool, één van de twee hoofdgebruikers van het gebouw.

Lees meer 
 Ruimte en richting voor onderwijsvernieuwingen
05-10-2018
SCOH bouwt aan toekomstbestendig onderwijs. Het schoolbestuur geeft in de nieuwe strategische agenda richting en ruimte voor onderwijsvernieuwingen. Deze maand heeft het schoolbestuur een tour langs meerdere locaties gehouden om alle schooldirecteuren, leerkrachten en pedagogisch medewerkers bij te praten en om scholen te enthousiasmeren voor onderwijsvernieuwing op schoolniveau.

Lees meer 
 5 oktober: onderwijzend personeel in het zonnetje
01-10-2018
5 oktober: onderwijzend personeel in het zonnetje Huppelend het schoolplein op rennen. Zin in de dag, zin in de klasgenootjes en zin om te leren. Duizenden kinderen gaan elke dag met veel plezier naar een SCOH-school en dat komt doordat een team van zeer gemotiveerde en kundige leerkrachten en pedagogisch medewerkers elke dag weer voor de kinderen klaar staat.

 

Lees meer