SCOH Invalpool

onderwijs en peuterspeelzalen

Nieuws

 Kerstgroet van SCOH-voorzitter
15-12-2017
​Het einde van dit jaar nadert en over enkele dagen staat het Kerstfeest weer voor de deur. We herdenken dan de geboorte van Christus met vieringen in onze scholen en uiteraard ook in onze eigen familie- en vriendenkring. Het zijn ook de dagen waarop we elkaar goede wensen doen toekomen, wensen van vrede, geluk, voorspoed en gezondheid.

Lees meer 
 Dagje meelopen met leerkracht leidt tot onderzoek naar werkdruk
15-12-2017
Werkdruk in het onderwijs. Als voorzitter van SCOH heeft Gerard van Drielen er vaak en veel mee te maken. Maar hoe ervaart een leerkracht die werkdruk in de klas? Hoe pakt het uit als je er dag in dag uit mee te maken hebt? En wat kan SCOH doen om een deel van die werkdruk weg te nemen?  Om antwoord te krijgen op die vragen, liep Gerard een dag mee in groep 3 van de O. G. Heldringschool.

Lees meer 
 Taal tijdens gymles, muziek of drama
15-12-2017
Nieuwe woorden blijven beter hangen als je het woord direct in praktijk kunt brengen. Je woordenschat vergroten kan dus prima tijdens de gymles. Dat ervaart gymleerkracht Robin Brant van basisschool Comenius in zijn dagelijks werk. Hij verwerkt taal in zijn gymlessen.

Lees meer 
 SCOH Peuterscholen hebben een nieuwe website
15-12-2017
Onze peuterscholen hebben een nieuwe website! Op www.scohpeuterscholen.nl leest u alles over spelend leren, het deskundige team en de samenwerking met het basisonderwijs. De website heeft een aantal bijzonderheden. Zo is er een mooi filmpje opgenomen waarin ouders en leidsters vertellen over de peuterschool. Ouders kunnen op de website hun gezinssituatie invullen en er zo snel achter komen wat een peuterschool voor hen kost. Er is een digitaal inschrijfformulier. De website ging donderdag 14 december live. 

Lees meer 
 Informatieavond: Werken op de basisschool
23-11-2017
Op initiatief van Klassewerk Den Haag organiseren de besturen voor het basisonderwijs op maandag 11 december een eerste informatieavond over werken op de basisschool.
De avond is bedoeld voor alle belangstellenden: als je weleens gedacht hebt over een carrièreswitch, als je al zeker weet dat het basisonderwijs echt iets voor jou is, als je eigenlijk nog geen idee hebt en wat meer wilt weten, als je al eens in het basisonderwijs gewerkt hebt en misschien weer terug wilt.
Van harte welkom als jij zo iemand bent.

Lees meer 
 Filosoferen doe je zo!
21-11-2017
Is dat echt zo? Stel dat het nep is? Begrijp ik jou goed? Waarom vinden we dat? Sommige kinderen zijn al op jonge leeftijd bezig met zingeving of betekenis geven aan dingen. De Leyenburgschool wil die filosoferende manier van denken aanmoedigen en biedt daarom sinds kort  het vak filosofie aan. 

Lees meer 
 Kenniscentrum zet leerkrachten aan het denken
21-11-2017
De maand november staat bij SCOH in het teken van samen kennis delen. Het Kenniscentrum organiseerde vijf inspirerende sessies waarbij leerkrachten kunnen meedenken, -praten en –doen om zo te werken aan het beste onderwijs.

Lees meer 
 Samen nadenken over toekomstbestendig onderwijs
21-11-2017
Hoe ziet het onderwijs van de toekomst eruit? Daarover is het bestuur van SCOH nu in gesprek met leerkrachten, schooldirecteuren en medewerkers. Ook ouders mogen meepraten over de toekomst van het onderwijs van SCOH. Op 6 februari 2018 is er een speciale ouderbijeenkomst hierover.  

Lees meer 
 Mogelijke staking op 12 december
21-11-2017
Leraren hebben het recht om te staken en op 5 oktober hebben ze dat ook gedaan. Leraren willen graag meer salaris en minder werkdruk. Vrij snel werden nieuwe stakingen in november aangekondigd. Deze maand zal er niet gestaakt worden, wel staat 12 december met potlood ingetekend als potentiële stakingsdag. Leraren uit het basisonderwijs hopen dat de minister van Onderwijs, Arie Slob, voor die tijd tegemoetkomt aan hun eisen. Alhoewel de stakingsdatum nog niet definitief is, wil SCOH-voorzitter Gerard van Drielen ouders alvast informeren. 

Lees meer 
 Van peuterspeelzaal naar peuterschool
21-11-2017
Peuters leren spelenderwijs. Ze willen graag dingen zelf doen, ontdekken en vooral lekker spelen. Om kinderen te helpen bij hun ontwikkeling en te zorgen voor een makkelijkere overgang naar de kleutergroep, heeft SCOH in 22 schoolgebouwen ook plek voor peuters. Deze peuterspeelzalen heten vanaf 1 januari peuterschool.

Lees meer