SCOH Invalpool

onderwijs en peuteropvang

Nieuws

 Niet nerveus van minister in de klas
20-03-2018
Een minister in de klas, dat maak je niet elke dag mee. Toch overkwam het de leerlingen van basisschool De Vliermeent uit Den Haag. Onderwijsminister Arie Slob bezocht de school deze week.

Lees meer 
 Kindcentrum Vroondaal is verhuisd
12-03-2018
Terwijl iedereen in de voorjaarsvakantie op de schaats of ski’s stond, werd bij Kindcentrum Vroondaal flink doorgewerkt aan een nieuw schoolgebouw. Het tijdelijke gebouw aan de Madepolderweg zal gebruikt worden tot 2020, want in dat jaar zal de bouw van het permanente schoolgebouw klaar zijn, is de verwachting.

Lees meer 
 Verstoppertje spelen op een groen plein
12-03-2018
Verstoppertje spelen achter bomen en struiken, lieveheersbeestjes en pissebedden zoeken, klimmen en klauteren, ontdekken en verwonderen. Bij basisschool De Elout kan het binnenkort op hun groene schoolplein.

Lees meer 
 Vindingrijke reacties op strategische agenda
12-03-2018
SCOH werkt aan een nieuwe strategische agenda. Afgelopen periode ging SCOH-bestuurder Gerard van Drielen in gesprek met ouders, leerlingen en leerkrachten. Hij sprak met hen over toekomstbestendig onderwijs en nieuwe manieren om onderwijs in te richten. Sluit het beleid dat nu met potlood op papier staat, aan bij wat de betrokkenen voor ogen hebben?

Lees meer 
 Hoe opwindend is het om voor de klas te staan?
12-03-2018
Het lerarentekort is overal in Nederland voelbaar, maar in grote steden zoals Den Haag is het probleem nog wat nijpender dan elders. SCOH speelt daar op in door – samen met andere schoolbesturen en de gemeente – nieuwe leraren te werven en goede leerkrachten binnenboord te houden. In deze nieuwsbrief besteden we regelmatig aandacht aan dit onderwerp. Met deze keer: Klassewerk.

Lees meer 
 Uitnodiging informatie avond “werken in het (basis) onderwijs”
19-02-2018
Uitnodiging informatie avond “werken in het (basis) onderwijs”
 
Zoekt u werk met (meer) betekenis? Dan is werken in het Haagse onderwijs mogelijk iets voor u.
Misschien denkt u er al een tijdje over na: past het onderwijs bij mij? Wat zijn de mogelijkheden?
Kom dan naar de informatieavond “Leraar van Buiten” op woensdag 7 maart 2018.
Dan kunt u kennismaken met dit prachtige vak en de mogelijkheden die er voor u zijn. We hopen u tijdens deze avond enthousiast te maken voor een overstap naar het funderend onderwijs in Den Haag en omgeving!


 

Lees meer 
 Volg het voorbeeld van Juf Ank en zing voor de klas
16-02-2018
'Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent’. Nederland in de ban is van televisiehype ‘De Luizenmoeder’ en het liedje van juf Ank – een ietwat gespannen en strenge juf – groeit uit tot een carnavalshit. Ondertussen wordt een serieus didactisch middel bijna een lachertje. Wat is eigenlijk het nut van liedjes in het onderwijs? Waarom zetten leerkrachten muziek in?

Lees meer 
 SCOH begeleidt startende leerkrachten met traineeprogramma
15-02-2018
Het lerarentekort is overal in Nederland voelbaar, maar in grote steden zoals Den Haag is het probleem nog wat nijpender dan elders. SCOH speelt daar op in door – samen met andere schoolbesturen en de gemeente – nieuwe leraren te werven en goede leerkrachten binnen boord te houden. In deze nieuwsbrief besteden we regelmatig aandacht aan dit onderwerp. Met deze keer: startende leerkrachten.

Lees meer 
 Maak je hoofd leeg met The Daily Mile
15-02-2018
​Vanaf deze maand lopen leerlingen van de W.E. Den Hertogschool regelmatig een rondje om de school voordat hun schooldag begint. Dat is goed voor hun conditie, maar ook goed voor de groepsvorming en voor de concentratie. Kindcentrum Vroondaal doet al langer mee met The Daily Mile. Zowel directeur Ellen-Marjon Scherf als projectleider Judy Menger is enthousiast.

Lees meer 
 Lerarentekort terugdringen met zij-instromers
25-01-2018
Het lerarentekort is overal in Nederland voelbaar, maar in grote steden zoals Den Haag is het probleem nog wat nijpender dan elders. SCOH speelt daar op in door – samen met andere schoolbesturen en de gemeente – nieuwe leraren te werven. In deze nieuwsbrief besteden we regelmatig aandacht aan dit onderwerp. Met deze keer: zij-instromers.

Lees meer