SCOH Invalpool

onderwijs en peuteropvang

Nieuws

 Anemaschool leert programmeren en coderen met de Ozobot
13-04-2018
De basisvakken zoals rekenen en taal blijven van groot belang, maar daarnaast worden tegenwoordig ook samenwerken, digitalisering en het aanleren van 21-eeuwse vaardigheden steeds belangrijker. Op de Anemaschool leren kinderen uit groep 7 en 8 programmeren en coderen met een Ozobot. 

Lees meer 
 ​SCOH Peuterscholen organiseert steeds vaker Samenspel
12-04-2018
Op steeds meer peuterscholen van SCOH wordt Samenspel – een aanbod voor ouders én hun peuter – aangeboden. SCOH is hier blij mee, want Samenspel is belangrijk voor de ontwikkeling van het jonge kind. Bovendien went de peuter stapsgewijs aan de peuterschool.

Lees meer 
 Elke dag gratis fruit op school
12-04-2018
Elke dag gratis appeltjes, meloen of ananas. Op de Prinses Ireneschool is dit afgelopen half jaar mogelijk dankzij het schoolfruitprogramma van de Europese Unie. Eind deze maand stopt het, adjunct-directeur Carla van der Boon hoopt dat kinderen dan zelf vaker fruit meenemen naar school.

Lees meer 
 Iedereen telt mee, iedereen doet mee
12-04-2018
Elke SCOH-school vraagt aan ouders een vrijwillige ouderbijdrage, de hoogte verschilt per school. Onze scholen zullen nooit kinderen buitensluiten als hun ouders de bijdrage niet kunnen betalen. Wel vindt SCOH het belangrijk dat ouders en school met elkaar in gesprek raken als de ouderbijdrage niet betaald wordt.

Lees meer 
 Niet nerveus van minister in de klas
20-03-2018
Een minister in de klas, dat maak je niet elke dag mee. Toch overkwam het de leerlingen van basisschool De Vliermeent uit Den Haag. Onderwijsminister Arie Slob bezocht de school deze week.

Lees meer 
 Kindcentrum Vroondaal is verhuisd
12-03-2018
Terwijl iedereen in de voorjaarsvakantie op de schaats of ski’s stond, werd bij Kindcentrum Vroondaal flink doorgewerkt aan een nieuw schoolgebouw. Het tijdelijke gebouw aan de Madepolderweg zal gebruikt worden tot 2020, want in dat jaar zal de bouw van het permanente schoolgebouw klaar zijn, is de verwachting.

Lees meer 
 Verstoppertje spelen op een groen plein
12-03-2018
Verstoppertje spelen achter bomen en struiken, lieveheersbeestjes en pissebedden zoeken, klimmen en klauteren, ontdekken en verwonderen. Bij basisschool De Elout kan het binnenkort op hun groene schoolplein.

Lees meer 
 Vindingrijke reacties op strategische agenda
12-03-2018
SCOH werkt aan een nieuwe strategische agenda. Afgelopen periode ging SCOH-bestuurder Gerard van Drielen in gesprek met ouders, leerlingen en leerkrachten. Hij sprak met hen over toekomstbestendig onderwijs en nieuwe manieren om onderwijs in te richten. Sluit het beleid dat nu met potlood op papier staat, aan bij wat de betrokkenen voor ogen hebben?

Lees meer 
 Hoe opwindend is het om voor de klas te staan?
12-03-2018
Het lerarentekort is overal in Nederland voelbaar, maar in grote steden zoals Den Haag is het probleem nog wat nijpender dan elders. SCOH speelt daar op in door – samen met andere schoolbesturen en de gemeente – nieuwe leraren te werven en goede leerkrachten binnenboord te houden. In deze nieuwsbrief besteden we regelmatig aandacht aan dit onderwerp. Met deze keer: Klassewerk.

Lees meer 
 Uitnodiging informatie avond “werken in het (basis) onderwijs”
19-02-2018
Uitnodiging informatie avond “werken in het (basis) onderwijs”
 
Zoekt u werk met (meer) betekenis? Dan is werken in het Haagse onderwijs mogelijk iets voor u.
Misschien denkt u er al een tijdje over na: past het onderwijs bij mij? Wat zijn de mogelijkheden?
Kom dan naar de informatieavond “Leraar van Buiten” op woensdag 7 maart 2018.
Dan kunt u kennismaken met dit prachtige vak en de mogelijkheden die er voor u zijn. We hopen u tijdens deze avond enthousiast te maken voor een overstap naar het funderend onderwijs in Den Haag en omgeving!


 

Lees meer