nieuws

 Kenniscentrum van SCOH groeit door en door
04-09-2018
Komend schooljaar zal het Kenniscentrum van SCOH, net als vorig jaar, flink groeien. Het aantal deelnemers groeit, het aantal activiteiten stijgt en komende periode is er ook veel aandacht voor verdieping. 

Lees meer 
 ‘Nu ben ik zelf de achtervang'
03-07-2018
’Toen hij op de Pabo zat, had Xander Damen (27) nooit gedacht dat hij ooit een schooldirectie in zou willen. Nu, acht jaar later, heeft hij de opleiding tot adjunct-directeur afgerond en geniet hij van de combinatie lesgeven en ‘adjuncten’.

Lees meer 
 Snap het met Snappet
03-07-2018
Basisschool De Waterlelie werkt sinds dit jaar met Snappet. Kinderen krijgen spelling, rekenen en taal op de iPad. Groepsleerkracht Nienke Herrewijnen is één van de trekkers van het project en zij is razend enthousiast.

Lees meer 
 Vies worden is goed voor kinderen
03-07-2018
Schilderen met modder. Kliederen met modder. Bingo met modder. Donderdag 28 juni stond de Koetsveldschool de hele dag in het teken van modder. Iedereen werd vies en dat is precies de bedoeling, vindt Linda PLuijmaekers , één van de drie spelagogen op school. Vies worden is namelijk goed voor kinderen.

Lees meer 
 Wim wint Haags Kinderdictee
03-07-2018
Wim Kuijstermans, groep 8-leerling van de O.G. Heldringschool, heeft het Haags kinderdictee gewonnen. Hij is zelf nuchter onder: ,,De juf zegt dat ik best goed ben in taal.’’ Wim maakte in het dictee slechts twee fouten.

Lees meer 
 Een raftkampioen voor de klas
31-05-2018
In juli doet ze mee aan het Europees Kampioenschap en in november gaat ze naar Argentinië voor het Wereldkampioenschap. Nee, Aukje Hofman van basisschool De Spiegel is zeker geen doorsnee gymjuf. Ze is namelijk Nederlands Kampioen raften.

Lees meer 
 SBO Prinsenhof stapt over naar Octant
30-05-2018
SBO Prinsenhof – een school voor speciaal basisonderwijs in Pijnacker – gaat SCOH verlaten. Volgens Gerard van Drielen, voorzitter van Raad van Bestuur van SCOH, is dit het beste voor de school en haar leerlingen.

Lees meer 
 SCOH gaat zorgvuldig om met privacy
30-05-2018
Je hebt er vast al over gehoord: de AVG komt eraan. Deze nieuwe privacywet bestaat al langer, maar vanaf 25 mei zijn scholen en andere organisaties verplicht de regels in deze wet toe te passen. Als SCOH vinden we het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met de privacy van onze leerlingen.

Lees meer 
 SCOH Peuterscholen starten campagne op sociale media
30-05-2018
Misschien heb je het al gezien op Facebook of Instagram: de peuterscholen van SCOH zijn een promotiecampagne op social media gestart. De advertenties zijn het begin van een grotere campagne die in september en december zal plaatsvinden.

Lees meer 
 Een pizza de oven in 'swipen'
30-05-2018
Op elke school is ict-onderwijs belangrijk, maar op de Koetsveldschool neemt het echt een prominente plek in. De school voor (voortgezet) speciaal onderwijs innoveert op het gebied van ict en geeft lessen met behulp van robots, iPads en een greenscreen.

Lees meer