nieuws

 Ruimte en richting voor onderwijsvernieuwingen
05-10-2018
SCOH bouwt aan toekomstbestendig onderwijs. Het schoolbestuur geeft in de nieuwe strategische agenda richting en ruimte voor onderwijsvernieuwingen. Deze maand heeft het schoolbestuur een tour langs meerdere locaties gehouden om alle schooldirecteuren, leerkrachten en pedagogisch medewerkers bij te praten en om scholen te enthousiasmeren voor onderwijsvernieuwing op schoolniveau.

Lees meer 
 5 oktober: onderwijzend personeel in het zonnetje
01-10-2018
5 oktober: onderwijzend personeel in het zonnetje Huppelend het schoolplein op rennen. Zin in de dag, zin in de klasgenootjes en zin om te leren. Duizenden kinderen gaan elke dag met veel plezier naar een SCOH-school en dat komt doordat een team van zeer gemotiveerde en kundige leerkrachten en pedagogisch medewerkers elke dag weer voor de kinderen klaar staat.

 

Lees meer 
 Basisschool Comenius in het Jeugdjournaal
01-10-2018
Bijna alle basisscholen in Den Haag hebben te maken met het lerarentekort. Vacatures zijn lastig te vervullen, vervangers zijn moeilijk te vinden. In Den Haag zijn simpelweg te weinig leraren.

Lees meer 
 Bavinckschool werkt mee aan kunstwerk over plastic soep
01-10-2018
Op het plein van de Bavinckschool in Den Haag staat sinds kort een vreemd object. Een grote bak van draadstaal in de vorm van een fles. Elke dag gooien leerlingen er plastic doppen in. ,,Die fles zal later een kunstwerk worden op het Scheveningse strand’’, vertelt schooldirecteur Suzan Brukx.

Lees meer 
 Onderwijs iets voor jou? Kom langs op 14 november en verken de mogelijkheden
24-09-2018
Onderwijs iets voor jou? Kom langs op 14 november en verken de mogelijkheden

Misschien denk je er al een tijdje over na: past het onderwijs bij mij? Wat zijn de mogelijkheden? 
Wij helpen je graag verder. Tijdens de informatieavond op woensdag 14 november 2018 maak je kennis met dit prachtige vak en de mogelijkheden die er voor jou zijn.
 

Lees meer 
 Lezen is een feest
06-09-2018
Lezen is één van de belangrijkste aspecten binnen het onderwijs. Heel wat scholen hebben een eigen bibliotheek of organiseren uitjes naar de stadsbibliotheek om het lezen onder leerlingen te bevorderen. En dat is niet zonder reden. Want kinderen die veel lezen, ontwikkelen zich beter en kunnen zich goed in anderen verplaatsen. Daarom staat lezen bij SCOH hoog in het vaandel. Wie zich aanmeldt voor de digitale nieuwsbrief van SCOH, maakt kans op een boekenbon om zelf of met de (klein-) kinderen aan het lezen te slaan. 

Lees meer 
 Kenniscentrum van SCOH groeit door en door
04-09-2018
Komend schooljaar zal het Kenniscentrum van SCOH, net als vorig jaar, flink groeien. Het aantal deelnemers groeit, het aantal activiteiten stijgt en komende periode is er ook veel aandacht voor verdieping. 

Lees meer 
 ‘Nu ben ik zelf de achtervang'
03-07-2018
’Toen hij op de Pabo zat, had Xander Damen (27) nooit gedacht dat hij ooit een schooldirectie in zou willen. Nu, acht jaar later, heeft hij de opleiding tot adjunct-directeur afgerond en geniet hij van de combinatie lesgeven en ‘adjuncten’.

Lees meer 
 Snap het met Snappet
03-07-2018
Basisschool De Waterlelie werkt sinds dit jaar met Snappet. Kinderen krijgen spelling, rekenen en taal op de iPad. Groepsleerkracht Nienke Herrewijnen is één van de trekkers van het project en zij is razend enthousiast.

Lees meer 
 Vies worden is goed voor kinderen
03-07-2018
Schilderen met modder. Kliederen met modder. Bingo met modder. Donderdag 28 juni stond de Koetsveldschool de hele dag in het teken van modder. Iedereen werd vies en dat is precies de bedoeling, vindt Linda PLuijmaekers , één van de drie spelagogen op school. Vies worden is namelijk goed voor kinderen.

Lees meer