SCOH Invalpool

onderwijs en peuterspeelzalen

Nieuws

 ​Cadeautjes van Vreedzame School
10-10-2017
Een ruzietje hier of daar. Een meningsverschil op het schoolplein. Een conflict tussen twee kinderen. Het hoort allemaal bij ouder worden. Aan school de schone taak om kinderen te helpen om zo’n conflict goed op te lossen. Op scholen waar dat lukt, heerst een fijne werksfeer en voelen kinderen zich senang. De methode ‘Vreedzame school’ helpt daarbij. Drie scholen van SCOH doen mee: de Van den Boschschool, De Springplank en de Meester Schabergschool.

Lees meer 
 Vergroot ouderbetrokkenheid met panelgesprekken
09-10-2017
Hoe voorkom je dat slechts een handjevol ouders betrokken is bij de school? Veel scholen worstelen met dit probleem. Enkele SCOH-scholen hebben de mouwen opgestroopt en ouderbetrokkenheid tot speerpunt gebombardeerd. Jeske van Antwerpen van De Ontmoeting vertelt hoe het op haar school gaat. 

Lees meer 
 ​Een latte macchiato voor de juf en een drie-gangen-menu voor een buurtbewoner
09-10-2017
Het was eigenlijk vanaf het begin al de bedoeling dat er in O3 – het middelpunt van de Rivierenbuurt – niet alleen een school, kinderopvang en welzijn zou komen, maar ook een restaurant waar ouders en buurtbewoners een hapje konden eten. De eerste stappen zijn gezet en binnenkort draait het restaurant op volle toeren. 

Lees meer 
 ​Acrobaten, sponsorloop en vossenjacht
09-10-2017
De kinderen van de O.G. Heldringschool hebben het geweten: hun school bestaat negentig jaar. In de week van 18 september werd een feestweek gehouden. In deze nieuwsbrief vindt u een uitgebreid fotoverslag. 

Lees meer 
 ​Van meisje naar vrouw met behulp van Mijn IDxx
09-10-2017
Pubermeiden zijn vaak lastig te bereiken voor hulpverleners in de wijk. Het project MijnIDxx wil daar verandering in brengen. De Paul Krugerschool in de wijk Transvaal werkt dan ook graag mee. Want ook op school merken ze dat meisjes met heel andere problemen kampen dan jongens. 

Lees meer 
 Zorgvuldig omgaan met adressen, uitslagen, foto’s en andere persoonsgegevens
11-09-2017
Zorgvuldig omgaan met adressen, uitslagen, foto’s en andere persoonsgegevens
Adresgegevens, Cito-uitslagen, opleidingsniveau van de ouders, prestaties van het kind: een school bewaart heel wat gegevens van zowel een leerling als de thuissituatie. Scholen moeten daar zorgvuldig mee omgaan en daarom heeft SCOH een functionaris gegevensbescherming. Klaas Aalbers vertelt daarover. 

Lees meer 
 Van knutselclown tot circusclown
11-09-2017
Van knutselclown tot circusclown

 

Een circus van leerlingen, een spelletjesmiddag, een knutseldag en een bioscoop in school. De Van Hoogstratenschool heeft het honderdjarig bestaan zeker niet ongemerkt voorbij laten gaan. ,,Als je ziet hoe blij de kinderen waren, hoe bijzonder ze het vonden, dat weet je: dit was het werk dubbel en dwars waard.’’  

Lees meer 
 SCOH staat achter de staking op 5 oktober
11-09-2017
,,Ook SCOH maakt zich grote zorgen over de toekomst van primair onderwijs”, schrijft Gerard van Drielen, voorzitter van het College van Bestuur van SCOH. ,,Het lerarentekort zal alleen maar toenemen als er geen eerlijke en rechtvaardige salariëring komt en de werkdruk hoog blijft. Goed onderwijs is van groot maatschappelijk belang en daarvoor zijn goede en voldoende leerkrachten een vereiste.’’ Alle ouders hebben een brief ontvangen waarin Gerard uitlegt waarom SCOH-scholen dicht zijn op donderdag 5 oktober. 

Lees meer 
 Focus op ict-onderwijs en goed personeelsbeleid
11-09-2017
Focus op ict-onderwijs en goed personeelsbeleid Vooruitstrevend ict-onderwijs, goed personeelsbeleid en het liefst ook een beetje internationaal georiënteerd. Anton Biemans, de nieuwe voorzitter van de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) van SCOH, heeft zijn speerpunten al helder voor ogen. 

Lees meer 
 ​Drie nieuwe schooldirecteuren aan de slag
11-09-2017
​Drie nieuwe schooldirecteuren aan de slag Voor leerlingen is de start van het schooljaar altijd spannend, maar ook voor drie nieuwe schooldirecteuren was het enerverend. De één wilde een nieuwe uitdaging, de ander juist een rustiger vaarwater. 

Lees meer