De eerste zomerschool voor peuters in Transvaal was een succes!

De allereerste zomerschool voor peuters ging spetterend van start op de Paul Krugerschool waar de peuters van peuterscholen Comenius en Paul Kruger samen welkom waren om te spelen en te werken aan het thema water.

Peuters kijken uit het raam

Naast dat plezier in deze twee weken voorop staat, werden de peuters ondergedompeld in verschillende activiteiten die aansluiten op de ontwikkeling. Al ontdekkend kwamen de peuters erachter hoe je zelf bellen kan maken in een bak met water, hoeveel blokken er nodig zijn om een dam te bouwen en maken we met verf en onze vingers echte regendruppels.

“De kinderen hebben het fantastisch gedaan, ik heb echt genoten. De kinderen verrassen je ook echt! Het is goed dat de zomerschool er is om de kinderen extra uit te dagen. Sommigen kinderen gaan niet op vakantie en dan is de zomerschool voor hun één groot feest.”

Rita Sheikrojan
Pedagogisch medewerker

De zomerschool is er voor kinderen die een extra stimulans kunnen gebruiken in hun (taal)ontwikkeling. In een vertrouwde omgeving, met vaste medewerkers wordt het VE aanbod verlengd en worden peuters hiermee ondersteunt in hun ontwikkeling. Ook wordt met de zomerschool de overbrugging van de vakantie verkort en hiermee de (eventuele) achterstand vermindert.

De twee weken zijn voorbij gevlogen en met nog een mooi optreden van Elsa en het eten van een ijsje kijken we succesvol terug op dit mooie initiatief.

Geschreven door:  Cynthia van Nispen Coach Peuterscholen

Meer Actueel

foto

Een mijlpaal is bereikt: de 100ste deelnemer van SCOH in Heel Holland Leert! In april nam de 100ste deelnemer van SCOH deel aan Heel Holland Leert.

basisschool kinderen vieren iftar oftewel suikerfeest

Marokkaanse donuts, briwats met kip en barrir: basisschool de Ontmoeting en de Oranje Nassauschool vierden samen het Suikerfeest. De basisscholen ontmoetten elkaar, deelden gerechten en leerden elkaars tradities.

kansrijkorganiseren

Expeditie Kansrijk Organiseren! Op donderdag 14 maart organiseerde onze werkgroep Kansrijk Organiseren een bijzondere studiedag voor o.a. onze (adjunct)directeuren en leden van het MT.