Onderwijsinspectie bij Peuterschool de Vliermeent: Een voorbeeld voor anderen!

Eind 2022 heeft peuterschool de Vliermeent de Onderwijsinspectie ontvangen. Een unieke ontmoeting omdat dit zelden gebeurt. De reguliere, jaarlijkse inspectie wordt normaal gesproken door de GGD uitgevoerd. Dit jaar nam de Onderwijsinspectie een kijkje in de (speel)keuken.

Foto peuterschool

Na een intensieve voorbereiding was 29 november de dag van het hoge bezoek. Gedurende de dag werd er met een aantal ouders gesproken over hun ervaringen met de peuterschool. Er werd meegekeken met een ouderactiviteit en vrij spel. En tot slot werd er gesproken met medewerkers. Daarbij ging het vooral over hoe er wordt samengewerkt in de doorgaande lijn naar de basisschool en de zorg hiervoor.

En wat vond de Onderwijsinspectie? Peuterschool de Vliermeent is een voorbeeld voor anderen. De prettige sfeer in de groep, het oog voor de individuele behoeftes, het aanbod qua taal- en ontwikkelingsactiviteiten en tot slot de doorgaande lijn naar de basisschool werd zeer gewaardeerd door de inspectie.

Wat ons betreft een uitstekend rapport om trots op te zijn!

Bron: Jessica Brochard (pedagogisch medewerker) en Lousanne Ooms (VE-coach)

Meer Actueel

volleybaltoernooi 23

Woensdag 24 mei werd Sporthal Ockenburg gevuld voor ons jaarlijkse volleybaltoernooi. Dat dit toernooi in de belangstelling staat blijkt uit het feit dat er dit jaar maar liefst 48 teams (!) zich inschreven hadden. Daarmee zat het schema propvol.

maxima o3

Dinsdag 23 mei werd het startschot gegeven van het programma ‘Meer muziek in de Klas’.

Petra

'We kunnen niet zonder elkaar richting de toekomst'. Met die gedachten trapte René Tromp de dag af.