Onderwijsinspectie bij Peuterschool de Vliermeent: Een voorbeeld voor anderen!

Eind 2022 heeft peuterschool de Vliermeent de Onderwijsinspectie ontvangen. Een unieke ontmoeting omdat dit zelden gebeurt. De reguliere, jaarlijkse inspectie wordt normaal gesproken door de GGD uitgevoerd. Dit jaar nam de Onderwijsinspectie een kijkje in de (speel)keuken.

Foto peuterschool

Na een intensieve voorbereiding was 29 november de dag van het hoge bezoek. Gedurende de dag werd er met een aantal ouders gesproken over hun ervaringen met de peuterschool. Er werd meegekeken met een ouderactiviteit en vrij spel. En tot slot werd er gesproken met medewerkers. Daarbij ging het vooral over hoe er wordt samengewerkt in de doorgaande lijn naar de basisschool en de zorg hiervoor.

En wat vond de Onderwijsinspectie? Peuterschool de Vliermeent is een voorbeeld voor anderen. De prettige sfeer in de groep, het oog voor de individuele behoeftes, het aanbod qua taal- en ontwikkelingsactiviteiten en tot slot de doorgaande lijn naar de basisschool werd zeer gewaardeerd door de inspectie.

Wat ons betreft een uitstekend rapport om trots op te zijn!

Bron: Jessica Brochard (pedagogisch medewerker) en Lousanne Ooms (VE-coach)

Meer Actueel

Leyenburg lunch

Bij SCOH houden we van een mooie band tussen de scholen en hoe deze samenwerking iedereen laat groeien. Een goed voorbeeld?

foto

Een mijlpaal is bereikt: de 100ste deelnemer van SCOH in Heel Holland Leert! In april nam de 100ste deelnemer van SCOH deel aan Heel Holland Leert.

basisschool kinderen vieren iftar oftewel suikerfeest

Marokkaanse donuts, briwats met kip en barrir: basisschool de Ontmoeting en de Oranje Nassauschool vierden samen het Suikerfeest. De basisscholen ontmoetten elkaar, deelden gerechten en leerden elkaars tradities.