nieuws

 Coronacrisis-manager bij SCOH
06-11-2020
Eind september begon Mini Schouten als Interim coronacrisis-manager bij SCOH. Scolix bracht haar aan en sprak met haar en SCOH-bestuurder Joke Snippe over deze geheel nieuwe ‘functie’, haar taken, haar team en de uitdagingen.

Lees hier het hele artikel.
 

Lees meer 
 P. Oosterleeschool gestart met ondersteuningsgroep
14-10-2020
Dit schooljaar is de P. Oosterleeschool gestart met een ondersteuningsgroep voor kinderen met leerproblematiek. De school werkt nauw samen met SBO De Springplank om deze leerlingen, die anders naar het speciaal basisonderwijs zouden gaan, extra ondersteuning te bieden. Directeur Mariska Wubben vertelt: “De groep bestaat nu uit 15 kinderen uit de groepen 5 tot en met 8. In de ochtenden gaan ze naar de ondersteuningsgroep, en in de middag sluiten ze aan bij de reguliere groep.”

Lees meer 
 Volledige schoolsluiting Kindcentrum Wondersteboven ivm Corona
17-09-2020
Het bestuur van SCOH heeft vandaag het besluit moeten nemen om Kindcentrum Wondersteboven – Dr. M.M. den Hertogschool volledig te sluiten vanaf vrijdag 18 september 2020 tot en met vrijdag 2 oktober 2020.

 

Lees meer 
 Coronamaatregelen Kindcentrum Wondersteboven
15-09-2020
Vandaag werd bekend dat in elk geval 4 leerkrachten van Kindcentrum Wondersteboven besmet zijn met het Coronavirus. Allevier de leerkrachten werken in de onderbouw. Daarnaast wacht een aantal leerkrachten uit onze onderbouwunit (peuters en de groepen 1,2 en 3) nog op de testuitslag.

Omdat er onvoldoende leerkrachten zijn om de afwezigheid van de collega’s op te vangen en om verdere verspreiding binnen de school te voorkomen, is besloten om de onderbouw in elk geval tot en met vrijdag 25 september te sluiten.

Lees meer 
 Joke Snippe nieuwe bestuurder SCOH
09-09-2020
Sinds 1 september is Joke Snippe lid van het College van Bestuur van SCOH. De afgelopen zeven jaar werkte Joke als voorzitter van de Marnix Academie (lerarenopleiding basisonderwijs). Joke: “In die functie werkte ik al intensief samen met het primair onderwijs. Het was een logische volgende stap om bij een basisschool te gaan werken.”

Lees meer 
 Start van het nieuwe schooljaar
07-09-2020
Het nieuwe schooljaar is begonnen! De klassen stromen weer vol, maar toch is alles anders dan normaal. “Voor de zomervakantie dachten we nog dat de maatregelen nu wel versoepeld zouden zijn, maar daar is geen sprake van. De start van de scholen gebeurt met dezelfde richtlijnen als voor de vakantie,” vertelt Gerard van Drielen, voorzitter van het College van Bestuur van SCOH, “Maar we vinden het fijn dat alle kinderen weer naar school kunnen.”

Lees meer 
 Benoeming Lid College van Bestuur
13-07-2020
Na beraad met interne partijen is de Raad van Toezicht van SCOH in 2019 tot het besluit gekomen dat een tweehoofdig bestuur meer passend is bij de huidige omvang van de organisatie en de uitdagingen waar zij voor staat. Volgend op dit besluit is de Raad van Toezicht een procedure gestart voor de werving van een lid voor het College van Bestuur. 

Lees meer 
 Zomervakantie voor de deur
01-07-2020
De zomervakantie; het is bijna zover. Zoals altijd een periode van ontspanning en rust na afloop van het schooljaar. Een welkome vakantietijd, zoveel is zeker, maar wel een tijd die volgt op heel unieke periode waar Nederland de afgelopen maanden doorheen is gegaan. Gerard van Drielen, voorzitter van het College van Bestuur van SCOH, blikt terug én kijkt vooruit.  

Lees meer 
 Update GMR
29-06-2020
Nieuwe plannen maken en tegelijkertijd in gesprek over actuele onderwerpen die spelen op de scholen van SCOH. Na een voortvarende start is de nieuwe Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) inmiddels goed 'gesetteld' binnen SCOH. In dit bericht een overzicht van de lopende acties en de plannen.

Lees meer 
 Jaarbericht 2019
23-06-2020
Gaat 2019 de geschiedenis in als het jaar voor de coronacrisis? Wie in het voorjaar van 2020 terugkijkt en de balans opmaakt over 2019, komt gemakkelijk op het verkeerde been te staan. De problemen, knelpunten en opgaven in het onderwijs vallen in het niet bij wat voor de deur bleek te staan. Toch was 2019 een lastig, bewerkelijk jaar. Een jaar dat genoeg aan zichzelf had. Het was het jaar, waarin het onderwijs kraakte onder werkdruk en lerarentekorten. Ook SCOH kreeg hier volop mee te maken.

Lees meer