nieuws

 De P. Oosterleeschool gaat Digi-TAAL!
19-04-2021
Sinds kort doet de P. Oosterleeschool mee aan het project ‘Samen digi- TAAL’.

Lees meer 
 Aftermovie 'Studietweedaagse '21'
19-04-2021
Met veel trots kijken we terug op de 'SCOH Studietweedaagse '21'. 25 en 26 maart vond dit bijzondere event plaats dat ditmaal digitaal werd georganiseerd.

Lees meer 
 Jaarverslag GMR 2020 is beschikbaar!
01-03-2021
De GMR meldt vol trots dat het jaarverslag van 2020 is opgemaakt in een mooie Infographic.  
 

Lees meer 
 Vacature: Voorzitter College van Bestuur
29-01-2021
 IPC: De weg naar betrokkenheid en eigenaarschap
15-01-2021
Hoe maak je leerlingen eigenaar van hun eigen leerproces? Hoe vergroot je hun betrokkenheid en leer je hen nieuwe, eenentwintigste eeuwse vaardigheden? Leraar  Steven Spaans van basisschool de Meerpaal volgde de Master Leren en Innoveren en besloot samen met zijn collega’s het roer om te gooien en het International Primary Curriculum (IPC) op hun school te implementeren. 

Lees meer 
 Vernieuwbouw voor CBS de Vliermeent
14-01-2021
Terwijl de tweede lockdown van start ging en de kerstvakantie begon, waren de medewerkers van CBS de Vliermeent aan het verhuizen. Half januari start de sloop van hun oude gebouw aan de Vlierboomstraat. In de zomer van 2022 hopen ze terug te kunnen naar hun gloednieuwe school.
 

Lees meer 
 Toetsen op afstand met Bouw!
15-12-2020
Marianne Mundt-Stolk is onderwijsondersteuner op de Oranjeschool. Ze werkt één op één of in kleine groepjes met leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben bij het lezen. Dat zijn bijvoorbeeld kinderen waarvan vermoed wordt dat ze dyslexie hebben, of kinderen van niet-Nederlandstalige ouders. Hiervoor gebruikt Marianne al twee jaar het programma Bouw!. Toen de scholen in maart dicht gingen, vond Marianne een slimme oplossing om op afstand toch de toetsen uit het programma af te nemen.

Lees meer 
 Coronacrisis-manager bij SCOH
06-11-2020
Eind september begon Mini Schouten als Interim coronacrisis-manager bij SCOH. Scolix bracht haar aan en sprak met haar en SCOH-bestuurder Joke Snippe over deze geheel nieuwe ‘functie’, haar taken, haar team en de uitdagingen.

Lees hier het hele artikel.
 

Lees meer 
 P. Oosterleeschool gestart met ondersteuningsgroep
14-10-2020
Dit schooljaar is de P. Oosterleeschool gestart met een ondersteuningsgroep voor kinderen met leerproblematiek. De school werkt nauw samen met SBO De Springplank om deze leerlingen, die anders naar het speciaal basisonderwijs zouden gaan, extra ondersteuning te bieden. Directeur Mariska Wubben vertelt: “De groep bestaat nu uit 15 kinderen uit de groepen 5 tot en met 8. In de ochtenden gaan ze naar de ondersteuningsgroep, en in de middag sluiten ze aan bij de reguliere groep.”

Lees meer 
 Volledige schoolsluiting Kindcentrum Wondersteboven ivm Corona
17-09-2020
Het bestuur van SCOH heeft vandaag het besluit moeten nemen om Kindcentrum Wondersteboven – Dr. M.M. den Hertogschool volledig te sluiten vanaf vrijdag 18 september 2020 tot en met vrijdag 2 oktober 2020.

 

Lees meer