Projectgroep Kansrijk Organiseren bestaat 1 jaar!

Onze projectgroep "Kansrijk Organiseren" vierde onlangs haar eerste jubileum. Kansrijk Organiseren is ontstaan vanuit de urgentie om het lerarentekort aan te pakken. Op verschillende manieren zoeken scholen, besturen en andere betrokken organisaties naar oplossingen om meer personeel aan te trekken, onbenut potentieel te ontdekken en manieren te vinden om het onderwijs zo te organiseren dat de continuïteit en kwaliteit niet in gevaar komen.

Teamleden van ons Kindcentrum O3 spelen na hoe verbindingen in de hersenen gemaakt worden. Zij waren aanwezig tijdens de 'Heel Holland leert Anders organiseren'-dag.

Lerarentekort

Wat begon als een reactie op het lerarentekort, is nu een beweging geworden die streeft naar toekomstgericht onderwijs. Binnen onze projectgroep Kansrijk Organiseren worden visies op Goed Werkgeverschap, Anders Organiseren van het Leerproces en Digitalisering actief besproken. Het projectteam "Kansrijk Organiseren" komt wekelijks bijeen om concrete invulling te geven aan de uitdagingen en doelen voor het lopende schooljaar.

Heel Holland Leert

Schoolteams zetten steeds grotere stappen in het anders organiseren van hun onderwijs, gedreven door de visie van 'Kansrijk Organiseren'. Een bijzondere kans doet zich voor via de deelname aan programma's zoals 'Heel Holland Leert' en 'Onderwijs Maak Je Samen', een initiatief van Utrecht Leert in samenwerking met de G5-besturen. Deelnemende scholen krijgen hierbij de kans om, specifiek gericht op hun eigen schoolsituatie, een plan van aanpak te ontwikkelen voor een meer flexibele organisatie. Op de foto zie je teamleden van ons Kindcentrum O3 tijdens 'Heel Holland Leert anders organiseren' en spelen na hoe verbindingen in de hersenen gemaakt worden.

Een lopend traject

Tot nu toe heeft de helft van de SCOH-scholen aan dit traject deelgenomen en tegen het einde van dit kalenderjaar hebben 65 collega's het programma gevolgd! De opgedane ervaringen, kennis en inzichten moedigen aan om buiten de bestaande kaders 'Kansrijk te Organiseren'. 

Kansrijk Organiseren maakt deel uit van onze Strategische Koers. Benieuwd naar hoe wij dit in de komende jaren voor ons zien? Lees onze Strategische Koers hier!

Meer Actueel

Op de foto staan alle ICT-coördinatoren die mee zijn gegaan op de studiereis

Met maar liefst 20 enthousiaste ICT-coördinatoren, is het Leernetwerk ICT op drie dagen studiereis geweest naar Londen. Samen hebben zij de Bett Show bezocht; 's werelds grootste educatieve technologiebeurs.

Shanté Modeste, voor een kaart met de scholen en peuterscholen van SCOH (nummer 22 is de P. Oosterleeschool en hun peuterschool)

Wij zijn ontzettend trots om te mogen verkondigen dat Shanté Modeste, onderwijsassistente bij de P. Oosterleeschool, haar eigen kinderboek heeft geschreven. Een grote droom die voor haar uitkomt!

Op de foto zie je Rudmileen en Ayat het lint doorknippen, samen met de wethouder Hilbert Bredemeijer

Den Haag, 24 januari 2024 — Gisteren, op woensdag 24 januari, was een gedenkwaardige dag voor kindcentrum Da Vinci. De wethouder Hilbert Bredemeijer heeft samen met Rudmileen en Ayat de prachtige nieuwe schoolbibliotheek officieel geopend.