Alisha: "Ik geloof sterk in de kracht van spelenderwijs leren."

Alisha Chandoe is een gepassioneerde coach bij vijf peuterscholen van SCOH en gedreven door haar liefde voor kinderen en hun ontwikkeling. Met haar levendige persoonlijkheid en diepgewortelde toewijding creëert ze een inspirerende omgeving waarin spelenderwijs leren centraal staat. In dit interview vertelt zij waarom.

Een foto van Alisha Chandoe

“Hallo, ik ben Alisha Chandoe, ik word binnenkort 31 jaar, maar eigenlijk voel ik mij nog steeds 21! Als echte Hagenaar houd ik van mijn stadje en ken deze ook goed. Ik ben in Nederland geboren, maar mijn ouders komen uit Suriname, waardoor ik ben opgegroeid met diverse culturen en bijbehorende normen en waarden. Ik ben echt een strandmeisje, geniet van gezellig samenzijn met vrienden en familie, doe aan Zumba en zing graag. Daarnaast schaak ik ook.”

Passie voor begeleiding en ontwikkeling

Naast haar studie pedagogiek is Alisha op haar 25ste begonnen bij peuterschool de Horizon. Als pedagogisch medewerker vond zij dit ontzettend leuk: “De Horizon voelde voor mij als een veilige haven, met lieve kinderen, geweldige collega's en een directie waar ik goed mee kon opschieten. Desondanks verlangde ik naar meer uitdaging. Ongeveer een jaar geleden wezen collega's mij op een vacature voor coach bij de peuterscholen van SCOH. Dit voelde als goede overstap om op deze manier bezig te blijven met peuters.”

Gedreven in kinderontwikkeling

Momenteel werkt Alisha als coach voor vijf peuterscholen van SCOH. “Ik help pedagogisch medewerkers, zodat zij hun werk nog effectiever kunnen doen en alle kinderen de begeleiding krijgen die ze verdienen. Ik geloof sterk in de kracht van spelenderwijs leren. Vooral omdat kinderen tot hun vierde levensjaar meer leren dan ooit tevoren. Je wilt ze daarom niet alleen laten spelen: je wilt ze spelend laten leren.”

“Mijn taken omvatten ook beleidsmatige aspecten, zoals het schrijven van werkplannen voor de scholen. In deze dynamische rol onderhoud ik nauw contact met mijn vijf collega-coaches. We bellen, mailen, gebruiken een groepsapp en komen regelmatig samen, ondersteund door het Huis van SCOH voor beleidsmatige en organisatorische richtlijnen.”

Leernetwerk Jonge Kind

Daarnaast is Alisha ook onderdeel van het Leernetwerk Jonge Kind. Het Leernetwerk Jonge Kind is opgericht voor en door collega’s van SCOH en organiseert trainingen, cursussen en uitwisselingen aan op het gebied van het jonge kind. Voor medewerkers van SCOH roept ze op om vooral een kijkje te nemen in het aanbod van het Leernetwerk Jonge Kind. “Stel vooral je vragen over de cursussen die worden aangeboden of als je meer wilt weten waarmee het Leernetwerk zich bezighoudt.”

Meer Actueel

Leyenburg lunch

Bij SCOH houden we van een mooie band tussen de scholen en hoe deze samenwerking iedereen laat groeien. Een goed voorbeeld?

foto

Een mijlpaal is bereikt: de 100ste deelnemer van SCOH in Heel Holland Leert! In april nam de 100ste deelnemer van SCOH deel aan Heel Holland Leert.

basisschool kinderen vieren iftar oftewel suikerfeest

Marokkaanse donuts, briwats met kip en barrir: basisschool de Ontmoeting en de Oranje Nassauschool vierden samen het Suikerfeest. De basisscholen ontmoetten elkaar, deelden gerechten en leerden elkaars tradities.