De eerste zomerschool voor peuters in Transvaal was een succes!

De allereerste zomerschool voor peuters ging spetterend van start op de Paul Krugerschool waar de peuters van peuterscholen Comenius en Paul Kruger samen welkom waren om te spelen en te werken aan het thema water.

Peuters kijken uit het raam

Naast dat plezier in deze twee weken voorop staat, werden de peuters ondergedompeld in verschillende activiteiten die aansluiten op de ontwikkeling. Al ontdekkend kwamen de peuters erachter hoe je zelf bellen kan maken in een bak met water, hoeveel blokken er nodig zijn om een dam te bouwen en maken we met verf en onze vingers echte regendruppels.

“De kinderen hebben het fantastisch gedaan, ik heb echt genoten. De kinderen verrassen je ook echt! Het is goed dat de zomerschool er is om de kinderen extra uit te dagen. Sommigen kinderen gaan niet op vakantie en dan is de zomerschool voor hun één groot feest.”

Rita Sheikrojan
Pedagogisch medewerker

De zomerschool is er voor kinderen die een extra stimulans kunnen gebruiken in hun (taal)ontwikkeling. In een vertrouwde omgeving, met vaste medewerkers wordt het VE aanbod verlengd en worden peuters hiermee ondersteunt in hun ontwikkeling. Ook wordt met de zomerschool de overbrugging van de vakantie verkort en hiermee de (eventuele) achterstand vermindert.

De twee weken zijn voorbij gevlogen en met nog een mooi optreden van Elsa en het eten van een ijsje kijken we succesvol terug op dit mooie initiatief.

Geschreven door:  Cynthia van Nispen Coach Peuterscholen

Meer Actueel

In 2022 starten we met de campagne voor de peuterscholen. We vertellen je er graag meer over!

Logo Van Hoogstratenschool

De Van Hoogstratenschool heeft een nieuwe huisstijl laten ontwikkelen. Waaronder een mooi logo, een website en schoolgids. Het voornaamste doel is om meer zichtbaarheid te creëren bij potentiële ouders en wijkbewoners.

Kindercentrum Vroondaal

SCOH en SPCP heeft sinds begin dit schooljaar een nieuwe voorzitter van het College van Bestuur namelijk: René Tromp. Zijn eerste maanden als voorzitter zitten erop. Benieuwd naar zijn eerste indrukken?