De eerste zomerschool voor peuters in Transvaal was een succes!

De allereerste zomerschool voor peuters ging spetterend van start op de Paul Krugerschool waar de peuters van peuterscholen Comenius en Paul Kruger samen welkom waren om te spelen en te werken aan het thema water.

Peuters kijken uit het raam

Naast dat plezier in deze twee weken voorop staat, werden de peuters ondergedompeld in verschillende activiteiten die aansluiten op de ontwikkeling. Al ontdekkend kwamen de peuters erachter hoe je zelf bellen kan maken in een bak met water, hoeveel blokken er nodig zijn om een dam te bouwen en maken we met verf en onze vingers echte regendruppels.

“De kinderen hebben het fantastisch gedaan, ik heb echt genoten. De kinderen verrassen je ook echt! Het is goed dat de zomerschool er is om de kinderen extra uit te dagen. Sommigen kinderen gaan niet op vakantie en dan is de zomerschool voor hun één groot feest.”

Rita Sheikrojan
Pedagogisch medewerker

De zomerschool is er voor kinderen die een extra stimulans kunnen gebruiken in hun (taal)ontwikkeling. In een vertrouwde omgeving, met vaste medewerkers wordt het VE aanbod verlengd en worden peuters hiermee ondersteunt in hun ontwikkeling. Ook wordt met de zomerschool de overbrugging van de vakantie verkort en hiermee de (eventuele) achterstand vermindert.

De twee weken zijn voorbij gevlogen en met nog een mooi optreden van Elsa en het eten van een ijsje kijken we succesvol terug op dit mooie initiatief.

Geschreven door:  Cynthia van Nispen Coach Peuterscholen

Meer Actueel

kansrijkorganiseren

Expeditie Kansrijk Organiseren! Op donderdag 14 maart organiseerde onze werkgroep Kansrijk Organiseren een bijzondere studiedag voor o.a. onze (adjunct)directeuren en leden van het MT.

Op de foto staan alle ICT-coördinatoren die mee zijn gegaan op de studiereis

Met maar liefst 20 enthousiaste ICT-coördinatoren, is het Leernetwerk ICT op drie dagen studiereis geweest naar Londen. Samen hebben zij de Bett Show bezocht; 's werelds grootste educatieve technologiebeurs.

Shanté Modeste, voor een kaart met de scholen en peuterscholen van SCOH (nummer 22 is de P. Oosterleeschool en hun peuterschool)

Wij zijn ontzettend trots om te mogen verkondigen dat Shanté Modeste, onderwijsassistente bij de P. Oosterleeschool, haar eigen kinderboek heeft geschreven. Een grote droom die voor haar uitkomt!