Documentaire 'NIKKI' laat de impact van verslaving van ouders op het kind zien

Op 26 september ging NIKKI in première, een indringende documentaire waarin Mark Kok, één van onze docenten, een belangrijke rol speelt. NIKKI gaat over een meisje dat opgroeit in een gezin met ouders die kampen met psychische-en verslavingsproblemen. Bekijk hier een scène uit de documentaire waarin meester Mark en Nikki samen te zien zijn. Tijdens de uitzending van Humberto werd er letterlijk gezegd "op iedere school zou er een Mark moeten zijn." Een fantastisch compliment natuurlijk, voor Mark, Gerth van Wijk en SCOH als geheel.

Mark is nu trainee-schoolleider op De Meerpaal. Zijn reactie op de documentaire: "Uiteraard ben ik trots. Trots op Nikki, op haar moeder. Trots dat ik deel uitmaak van SCOH. En vanuit die invalshoek wil ik dit onder de aandacht brengen. Want volgens mij zijn we allemaal in de drukte van een tijdperk vol Corona en lerarentekort, een beetje kwijtgeraakt waarom we deze prachtbaan hebben gekozen: dat je als leerkracht voor een kind het verschil kan maken!"

Wil je de documentaire zien? Op 24 november organiseert de SCOH Academie een filmvertoning van de documentaire voor personeel. NIKKI is inmiddels ook te zien op Videoland.

Foto van Nikki en haar moeder voor de documentaire NIKKI

Meer Actueel

Op dinsdag 26 september is het de Dag van de Voorschool! Op deze dag kunnen Haagse ouders/verzorgers van jonge kinderen een kijkje nemen bij voorscholen in de buurt. Er zijn rondleidingen en ouders kunnen hun kind direct inschrijven.

kinderen

Het nieuwe schooljaar 2023 - 2024 is van start gegaan, en wij bij SCOH zijn verheugd om onze leerlingen te verwelkomen voor een fantastisch jaar vol mogelijkheden.

rennende kinderen

Met de publicatie van ons jaarverslag 2022 laten we zien wat SCOH - met haar (peuter)scholen - bereikt heeft. En waar wij elke dag ons bed voor uitkomen: zorgen voor een kansrijke toekomst midden in Den Haag, midden in de samenleving.