Documentaire 'NIKKI' laat de impact van verslaving van ouders op het kind zien

Op 26 september ging NIKKI in première, een indringende documentaire waarin Mark Kok, één van onze docenten, een belangrijke rol speelt. NIKKI gaat over een meisje dat opgroeit in een gezin met ouders die kampen met psychische-en verslavingsproblemen. Bekijk hier een scène uit de documentaire waarin meester Mark en Nikki samen te zien zijn. Tijdens de uitzending van Humberto werd er letterlijk gezegd "op iedere school zou er een Mark moeten zijn." Een fantastisch compliment natuurlijk, voor Mark, Gerth van Wijk en SCOH als geheel.

Mark is nu trainee-schoolleider op De Meerpaal. Zijn reactie op de documentaire: "Uiteraard ben ik trots. Trots op Nikki, op haar moeder. Trots dat ik deel uitmaak van SCOH. En vanuit die invalshoek wil ik dit onder de aandacht brengen. Want volgens mij zijn we allemaal in de drukte van een tijdperk vol Corona en lerarentekort, een beetje kwijtgeraakt waarom we deze prachtbaan hebben gekozen: dat je als leerkracht voor een kind het verschil kan maken!"

Wil je de documentaire zien? Op 24 november organiseert de SCOH Academie een filmvertoning van de documentaire voor personeel. NIKKI is inmiddels ook te zien op Videoland.

Foto van Nikki en haar moeder voor de documentaire NIKKI

Meer Actueel

Leyenburg lunch

Bij SCOH houden we van een mooie band tussen de scholen en hoe deze samenwerking iedereen laat groeien. Een goed voorbeeld?

foto

Een mijlpaal is bereikt: de 100ste deelnemer van SCOH in Heel Holland Leert! In april nam de 100ste deelnemer van SCOH deel aan Heel Holland Leert.

basisschool kinderen vieren iftar oftewel suikerfeest

Marokkaanse donuts, briwats met kip en barrir: basisschool de Ontmoeting en de Oranje Nassauschool vierden samen het Suikerfeest. De basisscholen ontmoetten elkaar, deelden gerechten en leerden elkaars tradities.