Even voorstellen: Nieuwe voorzitter René Tromp

René Tromp is vanaf 1 september onze nieuwe voorzitter van het College van Bestuur. Hij deelt graag zijn gedachten met ons: over zijn achtergrond, zijn ambities en idealen. Nieuwsgierig? Lees verder!

Achtergrond

Het is vaak niet beleefd om te veel over jezelf te praten, maar soms is het simpelweg nodig. Het lijkt me relevant om hier uit te leggen wie ik ben, wat mijn achtergrond is en wat mijn ambitie is voor SCOH en SPCP.

Ik ben een enthousiaste onderwijsman met hart voor alle kinderen en alle medewerkers. Ik ben getrouwd, heb drie kinderen en negen kleinkinderen. Ik geniet ervan om een vitale en betrokken opa te zijn. Daarnaast ben ik een liefhebber van sporten (hardlopen) en sport kijken.

Mijn carrière ben ik gestart als leerkracht en hierna heb ik ook andere functies beoefend in het onderwijs. Denk aan vakleerkracht bewegingsonderwijs, (adjunct) directeur en bovenschool directeur. Dit heb ik altijd met veel plezier gedaan.

Sinds 1 september ben ik werkzaam als voorzitter van het College van Bestuur. Ik kan echt zeggen dat ik geniet van de eerste paar weken en ga fluitend naar mijn werk.

Ambitie voor SCOH en SPCP

Als voorzitter van het College van Bestuur ben je in de positie om een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van het personeel, kinderen en leerlingen en de huidige Haagse samenleving.

Daarnaast geloof ik in ontwikkeling. Juist in het onderwijs kunnen we zo het verschil maken voor kinderen om hen een veilige en warme plek te gunnen op onze scholen.

Samen in verbinding

Ik geloof in de term: samen is beter! Samen staan we om elkaar heen in lastige tijden, o.a. met een lerarentekort. Samen gaan we op zoek naar nieuwe wegen. Dit doen we door samen te werken maar ook samen te genieten. Hierbij is verbinding essentieel.

Kracht

Mijn kracht ligt in het werken vanuit een krachtige visie op onderwijs en ook op samenwerken in een onderwijsorganisatie. Mijn streven is om dit altijd op een betrokken en integere manier te doen. Menselijke maat heb ik namelijk hoog in het vaandel.

Tot slot vind ik positiviteit en optimisme erg belangrijk. Een lach lokt vaak een lach uit bij de ander.

Toekomst van SCOH en SPCP

Als voorzitter wil ik samen verder bouwen aan toekomstgericht onderwijs op al onze scholen. Dat we een veilige plek mogen bieden aan al onze kinderen. Daarnaast wil ik mij inzetten om alle talenten die aanwezig zijn binnen de stichting zichtbaar te maken en tot slot een aantrekkelijke werkgever te zijn voor ieder die bij ons werkt.

Ik bruis van de ideeën om hier invulling aan te geven. Toen bekend was dat ik de nieuwe voorzitter zou worden hebben veel mensen mij een hart onder de riem gestoken en hun vertrouwen uitgesproken. Mijn oprechte dank daarvoor. Ik ga mijn best doen om dat vertrouwen waar te maken.

Meer Actueel

foto

Een mijlpaal is bereikt: de 100ste deelnemer van SCOH in Heel Holland Leert! In april nam de 100ste deelnemer van SCOH deel aan Heel Holland Leert.

basisschool kinderen vieren iftar oftewel suikerfeest

Marokkaanse donuts, briwats met kip en barrir: basisschool de Ontmoeting en de Oranje Nassauschool vierden samen het Suikerfeest. De basisscholen ontmoetten elkaar, deelden gerechten en leerden elkaars tradities.

kansrijkorganiseren

Expeditie Kansrijk Organiseren! Op donderdag 14 maart organiseerde onze werkgroep Kansrijk Organiseren een bijzondere studiedag voor o.a. onze (adjunct)directeuren en leden van het MT.