Feestelijke opening voor Kindcentrum Vroondaal

Een vrolijke dag voor de kinderen en collega's van Kindcentrum Vroondaal: op 2 november betrokken zij hun splinternieuwe gebouw aan de Bertrand Russelllaan. Directeur Stephanie Kasteel: “Het resultaat is werkelijk práchtig. Door het gebruik van lichte kleuren, de goed geïsoleerde lokalen en centrale leerpleinen, kunnen onze kinderen zich hier in alle rust ontwikkelen en elkaar volop ontmoeten.”

Kindcentrum Vroondaal verhuist hiermee naar de permanente plek in de gelijknamige nieuwbouwwijk. Het gebouw is bijzonder duurzaam en fris, dankzij de vele zonnepanelen en een hypermodern klimaatsysteem. Opvang en onderwijs voor kinderen van 0 tot 13 jaar zijn er volledig geïntegreerd. Alle reden voor een grootse viering, georganiseerd door de ouderraad en een drietal leerkrachten, met vrolijke muziek en een flashmob van leerlingen uit groep 6, 7 en 8. Voordat de popelende kinderen het nieuwe gebouw binnenstappen, spreekt de directeur de groepen, medewerkers en ouders toe: “Vijf jaar geleden zijn we gestart op de Meppelweg met 30 kinderen. Vandaag staat de teller op 550 en staat het kindcentrum als een huis.”

Visie

“We zijn ervan overtuigd dat kinderen het beste leren door boeiende, actieve en zinvolle lessen”, vertelt Stephanie Kasteel. “Het nieuwe gebouw is ontworpen aan de hand van onze visie op opvang en onderwijs en biedt voor jong en oud een rijke leeromgeving. Zo is er naast een gymzaal ook een speellokaal voor de onderbouw, een uitdagend schoolplein voor bewegend onderwijs en leerpleinen waar leerlingen uit de verschillende leerjaren in units samenwerken. Elkaar ontmoeten en samen ontdekken sluit naadloos aan bij ons onderwijsconcept, waarbij onderzoeken, inspireren en nieuwsgierig zijn, centraal staat.”

Hemel

Voor de leerlingen is het een verrassing hoe hun nieuwe, compleet ingerichte schoolgebouw eruitziet. Céline zit in groep 8 en heeft alle drie de verhuizingen meegemaakt. Daarom mag ze met Liv en Yannick het lint doorknippen. “Ik vind het hier heel leuk, vooral de grote gymzaal. En we hoeven niet meer zo stil te zijn, omdat het hier niet gehorig is.” Ook voor het team van opvang en onderwijs gaat het nieuwe gebouw veel betekenen. Kleuterleerkrachten Lizette Peskens en Joke van Soldt zijn er vanaf het begin bij. “Voor ons werkplezier is dit gebouw de hemel. Het is zo ruim. De kleuters gaan het spel veel rustiger ervaren en door de leerpleinen is er meer interactie, ook met de peuters.”

Opvang en onderwijs

Op Kindcentrum Vroondaal werken pedagogisch medewerkers, leerkrachten en onderwijsassistenten nauw samen aan de unieke ontwikkeling van ieder kind. “De ruimtes voor opvang en onderwijs staan met elkaar in verbinding”, vertelt Emma Kuijt, locatiemanager van gro-up kinderopvang. “Zo zijn de kleutergroepen zichtbaar voor de peuters. Daardoor verloopt de overstap naar het onderwijs heel natuurlijk. Voor de kinderen die naar de buitenschoolse opvang gaan, is er in het nieuwe gebouw een eigen plek gecreëerd. Dat zij straks niet meer in het schoollokaal blijven, maakt dat er fijne overgang is van schooldag naar vrije tijd.”

Klaar voor de toekomst

De belangstelling voor het kindcentrum is zo groot dat bij het slaan van de eerste paal het gebouw al te klein zou zijn. Daarom worden er momenteel nog zes lokalen gebouwd. Na de zomervakantie hoopt Kindcentrum Vroondaal de bouwwerkzaamheden echt helemaal af te ronden. Directeur Stephanie Kasteel: “Dan zijn we met ons duurzame, ruimtelijke gebouw écht klaar voor de toekomst.”

Balonnenboog met juf en drie kinderen voor opening gebouw Vroondaal

Meer Actueel

Op de foto staan alle ICT-coördinatoren die mee zijn gegaan op de studiereis

Met maar liefst 20 enthousiaste ICT-coördinatoren, is het Leernetwerk ICT op drie dagen studiereis geweest naar Londen. Samen hebben zij de Bett Show bezocht; 's werelds grootste educatieve technologiebeurs.

Shanté Modeste, voor een kaart met de scholen en peuterscholen van SCOH (nummer 22 is de P. Oosterleeschool en hun peuterschool)

Wij zijn ontzettend trots om te mogen verkondigen dat Shanté Modeste, onderwijsassistente bij de P. Oosterleeschool, haar eigen kinderboek heeft geschreven. Een grote droom die voor haar uitkomt!

Op de foto zie je Rudmileen en Ayat het lint doorknippen, samen met de wethouder Hilbert Bredemeijer

Den Haag, 24 januari 2024 — Gisteren, op woensdag 24 januari, was een gedenkwaardige dag voor kindcentrum Da Vinci. De wethouder Hilbert Bredemeijer heeft samen met Rudmileen en Ayat de prachtige nieuwe schoolbibliotheek officieel geopend.