Hoera! Bavinckschool 100 jaar

Het 100-jarig bestaan van SCHOH-school De Bavinck is uitgebreid gevierd. Op 30 augustus was het grote feest. Deze werd afgetrapt met de overhandiging van een cheque van €3.000 door Kurt Fortin (acteur en presentator van kinderprogramma’s) aan de Make-A-Wish Foundation. De kinderen hebben het geld zelf ingezameld vorig schooljaar door allerlei klusjes te doen. Juf Maritza en meester Frans lieten vervolgens de eerste steen van de ‘oude’ Bavinckschool zien en het glas-in-lood raampje op het toilet van het hoofd der school.

Er was een speelgoedmarkt en allerlei festiviteiten voor de kinderen, met workshops variërend van maskers maken tot schrijven met een kroontjespen. Ook was er een groot zomerfeest met als onderdeel ‘Heel Bavinck Bakt’; een wedstrijd waarbij ouders met hun kind(eren) een taart  gebakken hebben. De fantastische baksels zien jullie op de foto hieronder!

Op de tweede dag was er een talentenshow en als kers op de taart zijn de kinderen op maandag 5 september op schoolreis naar de Efteling en Plaswijckpark geweest. Wát een mooie afsluiting van een prachtig eeuwfeest!

Het is bijzonder om te denken hoeveel geschiedenis het schoolgebouw met zich meedraagt. Het notulenboek met de gemarmerde kaft van het eerste schoolhoofd, dhr. Bos, is nog altijd bewaard gebleven. Daarin beschrijft hij de (nog altijd functionerende) blinkend gepoetste schoolbel. In al die 100 jaar heeft de Bavinckschool ook een enorme ontwikkeling doorgemaakt op onderwijskundig gebied. Heel kort samengevat: “ Van kroontjespen tot ICT”. Wat gebleven is, zijn de kinderen en hun ouders, met wie we mogen werken en samenwerken, de juffen en de meester, de directeur, de conciërge en die ouwe, trouwe schoolbel, waarvan we hopen dat die nog heel lang in onze fijne school mag luiden.

In het stuk op de website lees je meer over de geschiedenis van deze bijzondere school: https://www.bavinckschooldenhaag.nl/school/bavinckschool-100-jaar

 

 

Entree De Bavinck met rode loper en ballonnen

Meer Actueel

volleybaltoernooi 23

Woensdag 24 mei werd Sporthal Ockenburg gevuld voor ons jaarlijkse volleybaltoernooi. Dat dit toernooi in de belangstelling staat blijkt uit het feit dat er dit jaar maar liefst 48 teams (!) zich inschreven hadden. Daarmee zat het schema propvol.

maxima o3

Dinsdag 23 mei werd het startschot gegeven van het programma ‘Meer muziek in de Klas’.

Petra

'We kunnen niet zonder elkaar richting de toekomst'. Met die gedachten trapte René Tromp de dag af.