Landingsplaatsen op de Meester Schaberg van start!

De kop is eraf! Vandaag zijn de eerste twee landingsplaatsen op de Meester Schabergschool van start gegaan. De plekken zijn bedoeld voor kinderen met een migratieachtergrond die nog niet in een reguliere nieuwkomersgroep terecht kunnen.

meester schaberg

Het team bestaat uit vier enthousiaste onderwijsassistenten en een leerkrachtassistent. Vanochtend alleen maar blije gezichten gezien bij zowel leerlingen als medewerkers. De komende week zal de nadruk liggen op het kennismaken met elkaar en het leren van de regels en routines. Het aanbod wordt met name door middel van spel/-en expressieactiviteiten vormgegeven. Bij dit aanbod staat het leren van de Nederlandse taal centraal.

We zijn trots op het team, dat in een kort tijdsbestek de voorbereidingen voor de landingsplaatsen heeft getroffen zodat we vandaag de leerlingen konden verwelkomen.

Meer Actueel

foto

Een mijlpaal is bereikt: de 100ste deelnemer van SCOH in Heel Holland Leert! In april nam de 100ste deelnemer van SCOH deel aan Heel Holland Leert.

basisschool kinderen vieren iftar oftewel suikerfeest

Marokkaanse donuts, briwats met kip en barrir: basisschool de Ontmoeting en de Oranje Nassauschool vierden samen het Suikerfeest. De basisscholen ontmoetten elkaar, deelden gerechten en leerden elkaars tradities.

kansrijkorganiseren

Expeditie Kansrijk Organiseren! Op donderdag 14 maart organiseerde onze werkgroep Kansrijk Organiseren een bijzondere studiedag voor o.a. onze (adjunct)directeuren en leden van het MT.