SCOH bij jou in de buurt?

Zoek SCOH in de buurt

Ouders weer hartelijk verwelkomd!

De afgelopen 2 jaar hebben we bij de peuterscholen hard gewerkt om de ouders betrokken te houden. Ouders mochten de school niet in en we konden geen activiteiten doen met ouder en kind. De huidige peuterouders zijn niets anders gewend, ze brachten hun peuter naar de voordeur en daar wachtten ze ook op hun peuter na schooltijd. Eerst nog in tijdblokken en daarna netjes op anderhalve meter afstand.

Ouders samen

Alleen bij het wennen mocht er 1 ouder mee naar binnen. We zagen mooie initiatieven van de pedagogisch medewerkers om ouders toch betrokken te houden bij de peuterschool. Zo kregen ouders filmpjes en foto’s van de activiteiten op de peuterschool, gingen pedagogisch medewerkers thuis langs voor een zogenaamd stoepbezoek, deden we aan gesprekken via teams... maar het echte contact met een groep ouders kon nog niet.

peuter, ouder naast kalf

Gelukkig mogen ouders nu vaak weer de school in. Niet de peuter, maar de ouder komt nu een beetje onwennig het lokaal in. De trotse peuter, die wel de weg kent, legt uit waar zijn jas en tas moeten hangen en laat alles in het lokaal zien. De Spelinloop is in ere hersteld, ouders kunnen hun peuter brengen en de (mid)dag samen opstarten door samen even te spelen in de groep.

 

peuters voor oekraine

Om ouders weer te betrekken bij de peuterschool zien we dat de verschillende peuterscholen weer activiteiten ondernemen met ouders. Sommige peuterscholen zijn samen met ouders en peuters naar de bibliotheek gegaan en hebben genoten van het voorlezen. Ook zijn er locaties waarbij de ouders en peuters een uitstapje hebben gemaakt naar de kinderboerderij of een speeltuin. Er zijn lentewandelingen gemaakt samen. Dat was genieten met het mooie weer! Een aantal scholen hebben een sponsorloop gehouden en mooie bedragen opgehaald voor Oekraïne. De ouders hebben peuters en basisschoolleerlingen enthousiast kunnen aanmoedigen. Er worden weer schoolreisjes gepland, dus nog genoeg om naar uit te kijken!

Geschreven: Kirsten Ubeda (Coach Peuterscholen)

Meer Actueel

Verhuisdoos met tape en sleutel

Het stafkantoor van SCOH gaat verhuizen. Sterker nog, het oude pand aan de Laan van Meerdervoort staat al leeg. Op 15 augustus nemen we intrek in het NIBC-gebouw tegenover het Vredespaleis. Het postadres blijft hetzelfde. Het nieuwe bezoekadres is:

Spandoek Excellente school

Bijzonder nieuws over een van onze bijzondere scholen. Praktijkschool De Poort heeft het predicaat Excellent Onderwijs bemachtigd.

ambulance

Afgelopen vrijdag kwam onze O.G Heldringschool langs op het NOS Jeugdjournaal. De leerlingen van de school hebben namelijk iets heel bijzonders geregeld voor de mensen in Oekraïne.