Paarse Vrijdag op school. Hoe kun je hier aandacht aanbesteden?

Paarse Vrijdag is een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met lhbt+'ers. In Nederland wordt de dag sinds 2010 ieder jaar op de tweede vrijdag van december gehouden.

Studenten van de Haagse Hogeschool hebben samen met het ResearchLab onderzoek gedaan naar hoe Paarse Vrijdag onder de aandacht gebracht kan worden op school. Op de Vliermeent, De Poort en op O3 is op vrijdag 10 december op verschillende manieren deze bijzondere dag gevierd. Een eerste reactie van de scholen? Een succesvolle dag voor zowel leerkrachten als leerlingen

Foto tekening

De definitieve onderzoeksresultaten en bevindingen volgen later, hier alvast een impressie van de versierde scholen.

Geschreven door: Esther Timan

Meer Actueel

Op dinsdag 26 september is het de Dag van de Voorschool! Op deze dag kunnen Haagse ouders/verzorgers van jonge kinderen een kijkje nemen bij voorscholen in de buurt. Er zijn rondleidingen en ouders kunnen hun kind direct inschrijven.

kinderen

Het nieuwe schooljaar 2023 - 2024 is van start gegaan, en wij bij SCOH zijn verheugd om onze leerlingen te verwelkomen voor een fantastisch jaar vol mogelijkheden.

rennende kinderen

Met de publicatie van ons jaarverslag 2022 laten we zien wat SCOH - met haar (peuter)scholen - bereikt heeft. En waar wij elke dag ons bed voor uitkomen: zorgen voor een kansrijke toekomst midden in Den Haag, midden in de samenleving.