Paarse Vrijdag op school. Hoe kun je hier aandacht aanbesteden?

Paarse Vrijdag is een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met lhbt+'ers. In Nederland wordt de dag sinds 2010 ieder jaar op de tweede vrijdag van december gehouden.

Studenten van de Haagse Hogeschool hebben samen met het ResearchLab onderzoek gedaan naar hoe Paarse Vrijdag onder de aandacht gebracht kan worden op school. Op de Vliermeent, De Poort en op O3 is op vrijdag 10 december op verschillende manieren deze bijzondere dag gevierd. Een eerste reactie van de scholen? Een succesvolle dag voor zowel leerkrachten als leerlingen

Foto tekening

De definitieve onderzoeksresultaten en bevindingen volgen later, hier alvast een impressie van de versierde scholen.

Geschreven door: Esther Timan

Meer Actueel

foto

Een mijlpaal is bereikt: de 100ste deelnemer van SCOH in Heel Holland Leert! In april nam de 100ste deelnemer van SCOH deel aan Heel Holland Leert.

basisschool kinderen vieren iftar oftewel suikerfeest

Marokkaanse donuts, briwats met kip en barrir: basisschool de Ontmoeting en de Oranje Nassauschool vierden samen het Suikerfeest. De basisscholen ontmoetten elkaar, deelden gerechten en leerden elkaars tradities.

kansrijkorganiseren

Expeditie Kansrijk Organiseren! Op donderdag 14 maart organiseerde onze werkgroep Kansrijk Organiseren een bijzondere studiedag voor o.a. onze (adjunct)directeuren en leden van het MT.