Paarse Vrijdag op school. Hoe kun je hier aandacht aanbesteden?

Paarse Vrijdag is een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met lhbt+'ers. In Nederland wordt de dag sinds 2010 ieder jaar op de tweede vrijdag van december gehouden.

Studenten van de Haagse Hogeschool hebben samen met het ResearchLab onderzoek gedaan naar hoe Paarse Vrijdag onder de aandacht gebracht kan worden op school. Op de Vliermeent, De Poort en op O3 is op vrijdag 10 december op verschillende manieren deze bijzondere dag gevierd. Een eerste reactie van de scholen? Een succesvolle dag voor zowel leerkrachten als leerlingen

Foto tekening

De definitieve onderzoeksresultaten en bevindingen volgen later, hier alvast een impressie van de versierde scholen.

Geschreven door: Esther Timan

Meer Actueel

podcast zin in onderwijs

Hoe geef je vorm aan onderwijs vanuit inspiratie en bezieling? Joke Snippe (College van Bestuur) vertelt o.a. over inspiratie uit de natuur en de vraag wat kinderen van ons nodig hebben.

In 2022 starten we met de campagne voor de peuterscholen. We vertellen je er graag meer over!

Logo Van Hoogstratenschool

De Van Hoogstratenschool heeft een nieuwe huisstijl laten ontwikkelen. Waaronder een mooi logo, een website en schoolgids. Het voornaamste doel is om meer zichtbaarheid te creëren bij potentiële ouders en wijkbewoners.