Praktijkschool De Poort nu officieel 'Excellent'

Bijzonder nieuws over een van onze bijzondere scholen. Praktijkschool De Poort heeft het predicaat Excellent Onderwijs bemachtigd. De predicaten zijn voor scholen (of schoolsoorten) die onderwijs bieden van goede kwaliteit en zich daarnaast onderscheiden van andere goede scholen doordat ze uitblinken met een specifiek profiel. De profielen zijn beoordeeld door een onafhankelijke jury middels dossieronderzoek, een voorbereidingsgesprek en een jurybezoek. In totaal ontvingen 42 Nederlandse scholen de onderscheiding. De Poort deed haar aanvraag vanuit het programma Techniek. 

Op maandag 27 juni vond de feestelijke uitreiking plaats. Directeur Danielle van Maanen ontving het predicaat uit handen van Rogier Oet, Directeur Toezicht van de Onderwijsinspectie. In zijn toespraak roemde Oet de school niet alleen om haar kwalitatief hoogstaande techniekonderwijs, maar ook om het enthousiaste team en de positieve houding van docenten ten opzichte van leerlingen. "In gesprekken met leerlingen en ouders is het opgevallen hoe de docenten proberen het maximale uit de kinderen te halen en voor te bereiden op de samenleving", aldus Oet.

Omroep West heeft het feestelijke moment goed vastgelegd. Klik hier om het artikel te lezen en de uitzending te bekijken.

 

Spandoek Excellente school

Meer Actueel

volleybaltoernooi 23

Woensdag 24 mei werd Sporthal Ockenburg gevuld voor ons jaarlijkse volleybaltoernooi. Dat dit toernooi in de belangstelling staat blijkt uit het feit dat er dit jaar maar liefst 48 teams (!) zich inschreven hadden. Daarmee zat het schema propvol.

maxima o3

Dinsdag 23 mei werd het startschot gegeven van het programma ‘Meer muziek in de Klas’.

Petra

'We kunnen niet zonder elkaar richting de toekomst'. Met die gedachten trapte René Tromp de dag af.