Praktijkschool De Poort nu officieel 'Excellent'

Bijzonder nieuws over een van onze bijzondere scholen. Praktijkschool De Poort heeft het predicaat Excellent Onderwijs bemachtigd. De predicaten zijn voor scholen (of schoolsoorten) die onderwijs bieden van goede kwaliteit en zich daarnaast onderscheiden van andere goede scholen doordat ze uitblinken met een specifiek profiel. De profielen zijn beoordeeld door een onafhankelijke jury middels dossieronderzoek, een voorbereidingsgesprek en een jurybezoek. In totaal ontvingen 42 Nederlandse scholen de onderscheiding. De Poort deed haar aanvraag vanuit het programma Techniek. 

Op maandag 27 juni vond de feestelijke uitreiking plaats. Directeur Danielle van Maanen ontving het predicaat uit handen van Rogier Oet, Directeur Toezicht van de Onderwijsinspectie. In zijn toespraak roemde Oet de school niet alleen om haar kwalitatief hoogstaande techniekonderwijs, maar ook om het enthousiaste team en de positieve houding van docenten ten opzichte van leerlingen. "In gesprekken met leerlingen en ouders is het opgevallen hoe de docenten proberen het maximale uit de kinderen te halen en voor te bereiden op de samenleving", aldus Oet.

Omroep West heeft het feestelijke moment goed vastgelegd. Klik hier om het artikel te lezen en de uitzending te bekijken.

 

Spandoek Excellente school

Meer Actueel

foto

Een mijlpaal is bereikt: de 100ste deelnemer van SCOH in Heel Holland Leert! In april nam de 100ste deelnemer van SCOH deel aan Heel Holland Leert.

basisschool kinderen vieren iftar oftewel suikerfeest

Marokkaanse donuts, briwats met kip en barrir: basisschool de Ontmoeting en de Oranje Nassauschool vierden samen het Suikerfeest. De basisscholen ontmoetten elkaar, deelden gerechten en leerden elkaars tradities.

kansrijkorganiseren

Expeditie Kansrijk Organiseren! Op donderdag 14 maart organiseerde onze werkgroep Kansrijk Organiseren een bijzondere studiedag voor o.a. onze (adjunct)directeuren en leden van het MT.