Prinses Ireneschool wint Haagse Onderwijsprijs 2022 voor begeleiding Oekraïense leerlingen

Op 15 september, tijdens de opening van het Haagse onderwijsjaar, heeft de Prinses Ireneschool een bijzondere prijs gewonnen: de Haagse Onderwijsprijs. Ze wonnen deze prijs samen met andere scholen omdat ze goede (onderwijs)opvang bieden aan Oekraïense leerlingen. 

Op dit moment heeft de school een middenbouw- en een bovenbouwgroep met Oekraïense kinderen. Ze vangen nu ongeveer 25 kinderen op, maar kunnen nog groeien. De kinderen hebben niet alleen les van Oekraïense leerkrachten, maar krijgen ook Nederlandse taalles. De Prinses Ireneschool is in april al gezamenlijk met de Jan Ligthartschool en het Zuidwal gestart met de opvang van deze kinderen. Eerst ging het alleen om kleuters, maar nu zijn er kinderen bij van alle leeftijden. De kleuters stromen nu in de regulier groepen in. Directeur Jan Rijn Grool is erg trots op deze onderscheiding: "de erkenning voor ons harde werk is erg leuk."

Over de Haagse Onderwijsprijs 2022

De Haagse Onderwijsprijs 2022 is uitgereikt aan in totaal 16 scholen die zich met veel energie hebben ingespannen voor het organiseren van onderwijs aan Oekraïense leerlingen in 2022. Aan de prijs is een cheque gekoppeld t.w.v. € 5.000, -. Het platform PO heeft er bij het toekennen van deze prijs voor gekozen om dit geldbedrag niet te verdelen over de 16 scholen, maar als dank voor hun inzet in het najaar een gezamenlijke activiteit te organiseren waar schoolleiders en leerkrachten van de nieuwkomersgroepen van de betreffende scholen voor zijn uitgenodigd.

winnaars haagse onderwijsprijs op het podium

Meer Actueel

Op dinsdag 26 september is het de Dag van de Voorschool! Op deze dag kunnen Haagse ouders/verzorgers van jonge kinderen een kijkje nemen bij voorscholen in de buurt. Er zijn rondleidingen en ouders kunnen hun kind direct inschrijven.

kinderen

Het nieuwe schooljaar 2023 - 2024 is van start gegaan, en wij bij SCOH zijn verheugd om onze leerlingen te verwelkomen voor een fantastisch jaar vol mogelijkheden.

rennende kinderen

Met de publicatie van ons jaarverslag 2022 laten we zien wat SCOH - met haar (peuter)scholen - bereikt heeft. En waar wij elke dag ons bed voor uitkomen: zorgen voor een kansrijke toekomst midden in Den Haag, midden in de samenleving.