René Tromp nieuwe voorzitter College van Bestuur SCOH en SPCP

Den Haag - De Raad van Toezicht heeft René Tromp (60) benoemd tot voorzitter College van Bestuur van het scholenbestuur SCOH en SPCP. Hij volgt Gerard van Drielen op die na ruim zeven jaar voorzitterschap deze zomer met pensioen gaat. Vanaf 1 september vormt René Tromp samen met Joke Snippe het College van Bestuur. 
  
René Tromp startte zijn loopbaan als leerkracht in het onderwijs en was daarna directeur onderwijs van een grote scholengroep. Momenteel is hij bestuurder van scholenbestuur LEV-WN gevestigd in Alphen aan den Rijn. Tevens is hij actief als voorzitter van de Raad van Toezicht Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Aan den IJssel en als bestuurslid van de Vereniging voor Onderwijs Bestuurders. 

Passie, betrokkenheid en inzet voor het onderwijs 

René Tromp, iemand met hart voor christelijk onderwijs, achten wij in staat om onze scholengemeenschap en ons onderwijs - in samenspraak met alle betrokkenen: scholen, directeuren, leerkrachten en ouders - een stap verder te brengen. Zijn lange staat van dienst staat borg voor passie, betrokkenheid en inzet voor het onderwijs. De Raad van Toezicht vertrouwt de uitdagingen waar we de komende jaren voor staan graag toe aan René – en Joke als ‘koppel’ aan de leiding van SCOH en SPCP.

Met hart voor alle kinderen en personeel 

René Tromp ziet uit naar deze volgende stap: “Met hart voor alle kinderen en personeel ga ik als enthousiaste bestuurder aan de slag in de dynamische stad Den Haag”. Lid van het College van Bestuur, Joke Snippe, is ook blij met de benoeming van René Tromp. “Ik zie uit naar samenwerking met René. Hij is een aanwinst voor de stichting”.  

Over SCOH en SPCP 

SCOH (Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden) is een schoolbestuur voor 32 basisscholen, 3 scholen met speciaal basisonderwijs, 1 school met (voorgezet) speciaal onderwijs, 1 school met praktijkonderwijs en 22 peuterscholen. Stuk voor stuk hebben de scholen van SCOH een unieke identiteit en samen vormen ze een kleurrijk palet.  

Jan Schinkelshoek
Voorzitter van de Raad van Toezicht

René Tromp

Meer Actueel

Het atelier

Ken jij het atelier al? Het is een inspirerende plek op de peuterscholen waar kinderen zonder enige instructie hun creativiteit kwijt kunnen. Bijvoorbeeld een peuter die verf  met zijn handen tot een prachtig kunstwerk maakt! 

Voorgevel van Peuterschool De Horizon

Bij Peuterschool de Horizon is in juni 2020 de training ‘Speelplezier’ gestart. Alle kleuterleerkrachten, pedagogisch medewerkers en de VE-coach doen mee.

Jongetje met duikbril

Op donderdag 17 juni organiseert SCOH samen met InHolland een digitale informatiebijeenkomst over het ‘Zij-instroomtraject’. Dit is dé plek voor mensen die een carrièreswitch willen maken richting het onderwijs.