Schoolkoor Vliermeent zingt met Francis van Broekhuizen

Op 28 oktober was het schoolkoor van cbs De Vliermeent onderdeel van een concert met als thema “Filmmuziek”. Het concert stond in het teken van het 45-jarig bestaan van Zoetermeers gemengd koor New Sound ’78 en het 25 jarig bestaan van schoolkoor Vliermeent. Samen met de bekende sopraan Francis van Broekhuizen zongen de kinderen o.a. Doremi uit The Sound of Music. Het Stadstheater, met 750 toeschouwers, was helemaal uitverkocht. 

Op de afbeelding zie je het schoolkoor de Vliermeent en Zoetemeers gemengd koor 'New Sound '78'. Ze staan samen op een groot podium met in het midden dirigent Kees van Venetie.

Het schoolkoor De Vliermeent

Het schoolkoor op De Vliermeent is gestart in 1998, dit jaar dus 25 jaar geleden. Dit was in eerste instantie alleen als kerstkoor: Traditioneel de eerste vrijdag na de herfstvakantie kunnen kinderen vanaf groep 5 een aantal weken meezingen ter voorbereiding van een programma rond de kerstdagen. Ieder jaar weer is er een enthousiaste groep kinderen die vrijdag na schooltijd, als klasgenootjes al aan het weekend zijn begonnen, bij elkaar komt om te zingen. Optreden doen zij bij de vieringen van de kerstfeesten op school en in de kerk, maar ook in verzorgingshuizen in de buurt. Ook treedt het koor al vele jaren op tijdens de Royal Christmas Fair op het Lange Voorhout in Den Haag en het Dickens Festival in Loosduinen. Bij dit laatste feest heeft het schoolkoor al eerder opgetreden samen met New Sound ’78.

Het schoolkoor is dit jaar al in mei bij elkaar gekomen om op uitnodiging van New Sound ’78 een bijdrage te leveren aan dit jubileumconcert. De achtste groepers die in juli de school verlaten hebben na de zomervakantie, zijn teruggekomen op hun oude basisschool om aan dit project mee te doen.

De voorstelling

En op 27 en 28 oktober was het dan zover. Na vele weken van voorbereiding op de zangnummers, de (Engelse) teksten, de choreografie en de verschillende kledingwisselingen, stonden de 42 kinderen vrijdag op het grote podium voor de generale repetitie. Met achter zich de 50 koorleden van New Sound ’78, een pianist en een combo bestaande uit drums, basgitaar, hoorn, saxofoon, fluit en viool. En voor iedereen die avond de eerste kennismaking met soliste Francis van Broekhuizen. Wat was het een belevenis en een ervaring!

Onder begeleiding van drie kindercoaches wisten de kinderen precies wanneer ze zich in hun eigen kleedkamer moesten omkleden, wat ze aan moesten trekken, wanneer ze tussen de coulissen weer klaar moesten staan of waar ze van achter uit de zaal met “fakkels” moesten opkomen. Tijdens de generale repetitie konden de laatste puntjes op de ‘i’ gezet worden voor het optreden op zaterdag. Wat hebben ze het goed gedaan! Zingen, dansen, acteren, omkleden en misschien wel het moeilijkst: stil zijn achter de coulissen.

Trotse ouders en collega’s van de Vliermeent in de zaal en een super trotse “Mees Kees” van Venetië als dirigent van beide koren. Tot slot moesten de kinderen natuurlijk nog op de foto met Francis van Broekhuizen.

Een herinnering aan hun basisschooltijd op De Vliermeent zullen de kinderen niet snel vergeten!

Meer Actueel

Leyenburg lunch

Bij SCOH houden we van een mooie band tussen de scholen en hoe deze samenwerking iedereen laat groeien. Een goed voorbeeld?

foto

Een mijlpaal is bereikt: de 100ste deelnemer van SCOH in Heel Holland Leert! In april nam de 100ste deelnemer van SCOH deel aan Heel Holland Leert.

basisschool kinderen vieren iftar oftewel suikerfeest

Marokkaanse donuts, briwats met kip en barrir: basisschool de Ontmoeting en de Oranje Nassauschool vierden samen het Suikerfeest. De basisscholen ontmoetten elkaar, deelden gerechten en leerden elkaars tradities.