SCOH bij jou in de buurt?

Zoek SCOH in de buurt

Zij-instromers als directeur in het basisonderwijs

Om het tekort aan directeuren op basisscholen terug te dringen, bieden wij een opleiding aan voor leidinggevenden uit andere bedrijfstakken die zich willen omscholen tot schoolleider. Wij slaan hiervoor de handen ineen met de Marnix Academie, een hogeschool die zich heeft gespecialiseerd in opleidingen voor het (basis)onderwijs.

schooldirecteur

Landelijk groeit het tekort aan schoolleiders hard. Uit recent onderzoek van het ministerie van OC&W blijkt er zo’n 19% aan onvervulde schoolleidersvacatures te zijn. Ook de regio Den Haag ontkomt niet aan de tekorten. Reden voor ons om in samenwerking met de Marnix Academie een zij-instroomtraject aan te bieden. De Marnix Academie heeft jarenlange ervaring in het omscholen van leidinggevenden uit andere sectoren tot schoolleider.

De opleiding wordt door de Marnix Academie verzorgd op een locatie van SCOH. Wij nemen, onder voorwaarden, de helft van de opleidingskosten voor onze rekening. Om te kunnen starten aan de opleiding, moeten geïnteresseerden leidinggevende ervaring meebrengen en minimaal een HBO vooropleiding hebben. Een geschiktheidsonderzoek maakt deel uit van de intake procedure. Na succesvolle afronding van de opleiding ontvangen deelnemers u het diploma Schoolleider Vakbekwaam. Hiermee kunt u registeren bij het Schoolleidersregister po.

Op 16 maart wordt een online voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd, waarin geïnteresseerden meer informatie ontvangen. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via de website van SCOH.

Meer Actueel

Spandoek Excellente school

Bijzonder nieuws over een van onze bijzondere scholen. Praktijkschool De Poort heeft het predicaat Excellent Onderwijs bemachtigd.

ambulance

Afgelopen vrijdag kwam onze O.G Heldringschool langs op het NOS Jeugdjournaal. De leerlingen van de school hebben namelijk iets heel bijzonders geregeld voor de mensen in Oekraïne.

Foto Alisha

Alisha Chandoe werkt als pedagogisch medewerker op peuterschool de Horizon. Deze multiculturele school in de Haagse wijk Laakkwartier heeft momenteel drie groepen.