Zij-instromers als directeur in het basisonderwijs

Om het tekort aan directeuren op basisscholen terug te dringen, bieden wij een opleiding aan voor leidinggevenden uit andere bedrijfstakken die zich willen omscholen tot schoolleider. Wij slaan hiervoor de handen ineen met de Marnix Academie, een hogeschool die zich heeft gespecialiseerd in opleidingen voor het (basis)onderwijs.

schooldirecteur

Landelijk groeit het tekort aan schoolleiders hard. Uit recent onderzoek van het ministerie van OC&W blijkt er zo’n 19% aan onvervulde schoolleidersvacatures te zijn. Ook de regio Den Haag ontkomt niet aan de tekorten. Reden voor ons om in samenwerking met de Marnix Academie een zij-instroomtraject aan te bieden. De Marnix Academie heeft jarenlange ervaring in het omscholen van leidinggevenden uit andere sectoren tot schoolleider.

De opleiding wordt door de Marnix Academie verzorgd op een locatie van SCOH. Wij nemen, onder voorwaarden, de helft van de opleidingskosten voor onze rekening. Om te kunnen starten aan de opleiding, moeten geïnteresseerden leidinggevende ervaring meebrengen en minimaal een HBO vooropleiding hebben. Een geschiktheidsonderzoek maakt deel uit van de intake procedure. Na succesvolle afronding van de opleiding ontvangen deelnemers u het diploma Schoolleider Vakbekwaam. Hiermee kunt u registeren bij het Schoolleidersregister po.

Op 16 maart wordt een online voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd, waarin geïnteresseerden meer informatie ontvangen. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via de website van SCOH.

Meer Actueel

foto

Een mijlpaal is bereikt: de 100ste deelnemer van SCOH in Heel Holland Leert! In april nam de 100ste deelnemer van SCOH deel aan Heel Holland Leert.

basisschool kinderen vieren iftar oftewel suikerfeest

Marokkaanse donuts, briwats met kip en barrir: basisschool de Ontmoeting en de Oranje Nassauschool vierden samen het Suikerfeest. De basisscholen ontmoetten elkaar, deelden gerechten en leerden elkaars tradities.

kansrijkorganiseren

Expeditie Kansrijk Organiseren! Op donderdag 14 maart organiseerde onze werkgroep Kansrijk Organiseren een bijzondere studiedag voor o.a. onze (adjunct)directeuren en leden van het MT.