nieuws

 M.M. den Hertogschool slaat nieuwe weg in
08-07-2019
In het afgelopen schooljaar is de Dr. M.M. den Hertogschool als eerste SCOH-school gestart met unitonderwijs in de bovenbouw. Na de zomer is ook de onderbouw aan de beurt. Een spannende periode. We blikken terug op het afgelopen jaar met directeur Karin Landman die niet kan wachten om het unitonderwijs in de hele school te integreren.

Lees meer 
 Hoe geven SCOH-scholen vorm aan onze christelijke identiteit?
08-07-2019
Het aantal leerlingen met verschillende religieuze achtergronden neemt sterk toe op de SCOH- scholen. Hoe ga je hier als school met een christelijke identiteit mee om? Janneke Demoet van de Oranjeschool en Suzan Brukx van de Bavinckschool vertellen hoe zij dit op hun basisschool aanpakken.

Lees meer 
 Koetsveldschool vooruitstrevend op het gebied van ICT
08-07-2019
Dankzij de inzet van digitale middelen in de klas, vergroot je de betrokkenheid én leerprestaties van leerlingen. Astrid van der Zon, ICT-coördinator op de Koetsveldschool, weet hier alles van. Zij houdt de laatste ontwikkelingen op het gebied van ICT in het onderwijs nauwlettend in de gaten en past geregeld nieuwe trends toe in haar klas. Binnenkort gaat zij ook bij andere SCOH-scholen langs om haar kennis te delen.

Lees meer 
 Dr. J.A. Gerth van Wijkschool staat midden in de samenleving
08-07-2019
Een school van kwaliteit staat midden in de samenleving en legt verbinding met zijn omgeving. Een mooi voorbeeld van een samenlevingsgerichte school is de Dr. J.A. Gerth van Wijkschool, onderdeel van Kindcentrum Kosmos.

Lees meer 
 Leerlingen Leyenburgschool winnen Philip de Roo-prijs tijdens Kinderklimaattop
24-06-2019
De leerlingen uit groep 8b van basisschool Leyenburg hebben een prijs in de wacht gesleept. Het actieplan dat de leerlingen tijdens de elfde Kinderklimaattop presenteerden over hun visie op de toekomst van het klimaat zorgde ervoor dat zij er met de Philip de Roo-prijs vandoor gingen. Een prestatie waar hun lerares Bregje van Rest ontzettend trots op is: “Het was een fantastische dag, mét een prachtig eindresultaat. De kinderen waren helemaal door het dolle heen met hun prijs.”

Lees meer 
 Feestelijke opening Springlab bij Kindcentrum Da Vinci
24-06-2019
Bewegend leren is het onderwijs van de toekomst. Tenminste, als het aan directeur Irene de Raad van Kindcentrum Da Vinci ligt. Sinds kort kunnen jonge kinderen bij het Kindcentrum leren en bewegen tegelijk op de beweegvloer van het Springlab. Op 2 juli wordt de nieuwe aanwinst van het KC feestelijk geopend.  

Lees meer 
 Bijzondere mijlpaal voor SCOH
24-06-2019
SCOH viert dit jaar een bijzondere mijlpaal: het peuteronderwijs bestaat 40 jaar. Een van de eerste SCOH-scholen waar gestart werd met een peuterspeelzaal is de Bavinckschool. We gaan in gesprek met Rietje Straatman, die vanaf dag één werkzaam is bij deze peuterschool in de bomenbuurt.

Lees meer 
 Streven naar het beste onderwijs
24-06-2019
SCOH doet er alles aan om het beste onderwijs te bieden aan al haar leerlingen. Om de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen, heeft de stichting een kwaliteitsbeleid opgesteld waar iedere school op zijn eigen manier vorm aan geeft. Ellen-Marjon Scherf, directeur van de Ds. W.E. den Hertogschool, vertelt hoe zij ervoor zorgt dat de kwaliteit bij haar op school op peil blijft én hoe ze samen met haar gedreven team blijft streven naar verbetering van het onderwijs.

Lees meer 
 Het Mozaïek
24-06-2019
SCOH-school Het Mozaïek was te zien in het jeugdjournaal. De school voor speciaal basisonderwijs vertelt over passend onderwijs en waarom speciaal onderwijs voor sommige kinderen beter is dan leskrijgen op een reguliere school.
 

Lees meer 
 ResearchLab SCOH aan de slag met vijf onderwijsvragen
23-05-2019
Het ResearchLab van SCOH is de plek waar leerkrachten en andere medewerkers antwoorden krijgen op onderwijsvragen. Het lab is inmiddels vol in bedrijf. ,,Bijzonder dat we dit als stichting zelf kunnen doen. Dit onderzoek staat dicht bij de praktijk op onze scholen.”

Lees meer