nieuws

 Arbeidsvaardigheden kun je trainen
17-01-2019
Stagelopen is meer dan je werk doen. Je leert er ook omgaan met collega’s, op tijd komen of een goed werkritme aanhouden. Al die arbeidsvaardigheden zijn voor de leerlingen van de Koetsveldschool niet zo vanzelfsprekend en daarom krijgt iedereen van de afdeling Voortgezet Speciaal Onderwijs hier training in. Onlangs kreeg de school een nieuw lokaal om de trainingen in te kunnen geven.

Lees meer 
 Zelf een controller maken en leren over geleiding
17-01-2019
Je eigen controller maken zodat je een computerspelletje kunt spelen. Het klinkt ontzettend ingewikkeld, maar basisschoolleerlingen van CBS Comenius en de Paul Krugerschool doen het gewoon! Ze krijgen technologieles aan de hand van leskisten van de Maak-o-theek. Die kisten worden beheerd door leerlingen van praktijkschool De Poort. Kortom; het mes snijdt aan twee kanten. De Maak-o-theek is één van de SCOH-projecten voor onderwijsvernieuwing en wordt komend jaar betaald uit het innovatiefonds van SCOH. 

Lees meer 
 In actie voor het goede doel
17-01-2019
Iets overhebben voor een ander. Dat is nog eens wijze les! SCOH-scholen doen stuk voor stuk acties voor het goede doel. Op de Anemaschool blikt het team terug op drie geslaagde acties in december.

Lees meer 
 SCOH kerstkaart 2018
18-12-2018
 Stap voor stap naar betere leeropbrengsten
13-12-2018
Ryanne van Gool werd in januari directeur van basisschool De Meerpaal. Ze kreeg een belangrijke opdracht mee; de leeropbrengsten moeten beter. Afgelopen maanden heeft Ryanne er met het team hard aan gewerkt en de eerste resultaten mogen er zijn.

Lees meer 
 SCOH houdt kwaliteit in beeld
13-12-2018
Leerlingen van SCOH verdienen het beste onderwijs en daarom is kwaliteitszorg een belangrijk aandachtspunt voor SCOH. Zowel op school- als op bestuursniveau staat kwaliteit hoog in het vaandel. Vlak voor de zomer is een nieuw kwaliteitsbeleid vastgesteld. Het hart van het kwaliteitsbeleid wordt gevormd door 8 standaarden. Deze standaarden zijn de komende vier jaar de leidraad voor de kwaliteit van ons onderwijs. 

Lees meer 
 Cultuurschakel: bezoek Het Mauritshuis
30-11-2018
Het Mauritshuis toont het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. Meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel, De anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt en De stier van Potter zijn permanent te zien in de intieme museumzalen van het zeventiende-eeuwse monument. 
 

Lees meer 
 Peuterscholen van SCOH worden goedkoper
12-11-2018
De eigen bijdrage die ouders betalen voor een peuterschool van SCOH gaat omlaag. In de meeste gevallen scheelt het tientallen euro’s per jaar. Caty Bulte, sectordirecteur peuteropvang, is hier enorm blij mee. ,,We zien op de peuterschool dat jonge kinderen groeien van het onderwijs dat wij ze bieden. Dat gunnen we alle kinderen.’’

Lees meer 
 Gratis ouderbijeenkomst ‘Ik kies voor mijn talent’
12-11-2018
Gelukkige en zelfverzekerde kinderen en jongeren, dat wenst toch iedereen? Maar hoe kun je als ouder, leerkracht of opvoeder hierbij helpen? ,,Door kinderen aan te spreken op hun talent’’, zegt Luk Dewulf. ,,Focus op hun passie en wat ze kunnen, in plaats van te kijken naar waar ze minder sterk in zijn. Want tenslotte is niemand perfect.’’ SCOH organiseert een gratis lezing hierover voor ouders en professionals die met kinderen werken.

Lees meer 
 Stap voor stap naar betere leeropbrengsten
12-11-2018
Ryanne van Gool werd in januari directeur van basisschool De Meerpaal. Ze kreeg een belangrijke opdracht mee; de leeropbrengsten moeten beter. Afgelopen maanden heeft Ryanne met het team hard aan gewerkt en de eerste resultaten mogen er zijn.

Lees meer