nieuws

 Praktijkonderwijs op afstand bij De Poort
16-04-2020
Met elkaar in contact blijven. Dat is waar de behoefte van zowel de leerlingen, ouders als de leerkrachten van praktijkschool De Poort ligt. Zeker nu. Directrice Daniëlle van Maanen en haar team zetten hier vol op in. ‘’Ik ben ontzettend trots op de gedrevenheid die ik bij mijn collega’s zie. Ze doen er alles aan zodat de kinderen zich zo goed mogelijk kunnen blijven ontwikkelen. Tegelijkertijd hoor en zie ik dat de motivatie bij de leerlingen er ook zeker niet minder om is.’’   

Lees meer 
 Stevige basis voor afstandsonderwijs op De Spiegel
16-04-2020
Op basisschool De Spiegel lag de focus vanaf dag 1 op het organiseren van opvang en het zoveel mogelijk voortzetten van de lesstof en de jaarplanning. Samen met haar team richtte directrice Emira Bilkic daarvoor drie werkgroepen in: opvang, lespakketten en digitale instructies. ‘’We hebben als team gekeken wie waar goed in is en welke prioriteiten op ieders bordje liggen. Zo zijn de werkgroepen ontstaan en is iedereen razendsnel aan de slag gegaan’’, aldus Emira.

Lees meer 
 Aandacht voor leerling, ouder én team bij PCBS De Meerpaal
16-04-2020
Na de beslissing van zondag 15 maart jl. werden op maandag 16 maart de koppen snel bij elkaar gestoken. Met haar team keek Ryanne van Gool, directeur van PCBS De Meerpaal, waar ze in die drie weken samen naartoe wilden. ‘’In de eerste week was het contact met de kinderen en ouders het allerbelangrijkste. Gelukkig was 100% aangesloten via ons systeem Social Schools. Het systeem voor iedereen werkend krijgen en het eerste contact stond centraal. Qua onderwijs was het vooral herhalen en automatiseren.’’

Lees meer 
 Afstandsonderwijs op de Gerth van Wijkschool: een teamprestatie
16-04-2020
Het is half 9 ‘s ochtends. Normaal gesproken het tijdstip dat de schoolbel luidt op de Gerth van Wijkschool. De afgelopen weken het tijdstip waarop het Goedemorgen-bericht van de leerkrachten aan alle leerlingen en ouders online staat. Persoonlijk contact en aandacht voor de kinderen heeft een hoge prioriteit op de Gerth van Wijkschool. 

Lees meer 
 Vacature: lid College van Bestuur
08-04-2020
In verband met de gefaseerde benoeming van een nieuw tweehoofdig College van Bestuur is de Raad van Toezicht van SCOH op zoek naar een ondernemend, verbindend en inspirerend lid College van Bestuur. 

Lees meer 
 Actuele informatie m.b.t. corona
01-04-2020
Op 15 maart maakte het kabinet bekend dat scholen in het primair -, voortgezet – en middelbaar beroepsonderwijs en kinderopvang vanaf maandag 16 maart 2020 sluiten. Op 31 maart is bekend gemaakt dat de sluiting verlengd zal worden tot en met 28 april 2020. Dit is een uitzonderlijke periode met veel onzekerheid. De maatregelen rond het coronavirus raken ons allen.
 

Lees meer 
 Cynthia van Nispen: nieuwe coach SCOH peuterscholen
05-03-2020

Met mensen bezig zijn en samen werken aan de kwaliteit van pedagogiek: dat is waar Cynthia van Nispen energie van krijgt en wat zij sinds eind januari bij SCOH mag doen. Cynthia werkt als pedagogisch beleidsmedewerker/coach op de peuterscholen Oranje, Comenius en Paul Kruger. We stellen haar graag aan je voor en nemen je mee in de het (dagelijks) werk van een coach.

Lees meer 
 Succesvolle meet-up voor zij-instromers
03-03-2020
Op donderdag 6 februari maakten dertig potentiële zij-instromers kennis met SCOH. Schooldirecteuren die na de zomervakantie plek hebben voor een zij-instromer gingen met de aanwezigen in gesprek. Ondertussen zijn de eerste matches ontstaan.

Lees meer 
 Nieuwe GMR gaat van start
26-02-2020
De inspanningen van de afgelopen maanden hebben geleid tot een bijna volledige GMR die op maandag 9 maart zijn eerste vergadering heeft. Onder de ouders bleek veel animo voor medezeggenschap en bij twee kieskringen heeft dit geleid tot daadwerkelijke verkiezingen. Na een spannende strijd is de uitslag als volgt:

 

Lees meer 
 Verkiezing voor nieuwe GMR nadert: meld jij je aan?
28-01-2020
In de nieuwsbrief van december heb je al kunnen lezen dat SCOH haar Gemeenschappelijk Medezeggenschapsraad vernieuwt. Het is bijna zover: van 12 t/m 19 februari zijn de digitale verkiezingen, mits er voldoende kandidaten zijn. Wil jij jouw steen bijdragen en meedenken, meepraten en adviseren over schoolbeleid? SCOH nodigt je van harte uit je aan te melden vóór 31 januari.

Lees meer