nieuws

 Afstandsonderwijs op de Gerth van Wijkschool: een teamprestatie
16-04-2020
Het is half 9 ‘s ochtends. Normaal gesproken het tijdstip dat de schoolbel luidt op de Gerth van Wijkschool. De afgelopen weken het tijdstip waarop het Goedemorgen-bericht van de leerkrachten aan alle leerlingen en ouders online staat. Persoonlijk contact en aandacht voor de kinderen heeft een hoge prioriteit op de Gerth van Wijkschool. 

Lees meer 
 Vacature: lid College van Bestuur
08-04-2020
In verband met de gefaseerde benoeming van een nieuw tweehoofdig College van Bestuur is de Raad van Toezicht van SCOH op zoek naar een ondernemend, verbindend en inspirerend lid College van Bestuur. 

Lees meer 
 Actuele informatie m.b.t. corona
01-04-2020
Op 15 maart maakte het kabinet bekend dat scholen in het primair -, voortgezet – en middelbaar beroepsonderwijs en kinderopvang vanaf maandag 16 maart 2020 sluiten. Op 31 maart is bekend gemaakt dat de sluiting verlengd zal worden tot en met 28 april 2020. Dit is een uitzonderlijke periode met veel onzekerheid. De maatregelen rond het coronavirus raken ons allen.
 

Lees meer 
 Cynthia van Nispen: nieuwe coach SCOH peuterscholen
05-03-2020

Met mensen bezig zijn en samen werken aan de kwaliteit van pedagogiek: dat is waar Cynthia van Nispen energie van krijgt en wat zij sinds eind januari bij SCOH mag doen. Cynthia werkt als pedagogisch beleidsmedewerker/coach op de peuterscholen Oranje, Comenius en Paul Kruger. We stellen haar graag aan je voor en nemen je mee in de het (dagelijks) werk van een coach.

Lees meer 
 Succesvolle meet-up voor zij-instromers
03-03-2020
Op donderdag 6 februari maakten dertig potentiële zij-instromers kennis met SCOH. Schooldirecteuren die na de zomervakantie plek hebben voor een zij-instromer gingen met de aanwezigen in gesprek. Ondertussen zijn de eerste matches ontstaan.

Lees meer 
 Nieuwe GMR gaat van start
26-02-2020
De inspanningen van de afgelopen maanden hebben geleid tot een bijna volledige GMR die op maandag 9 maart zijn eerste vergadering heeft. Onder de ouders bleek veel animo voor medezeggenschap en bij twee kieskringen heeft dit geleid tot daadwerkelijke verkiezingen. Na een spannende strijd is de uitslag als volgt:

 

Lees meer 
 Verkiezing voor nieuwe GMR nadert: meld jij je aan?
28-01-2020
In de nieuwsbrief van december heb je al kunnen lezen dat SCOH haar Gemeenschappelijk Medezeggenschapsraad vernieuwt. Het is bijna zover: van 12 t/m 19 februari zijn de digitale verkiezingen, mits er voldoende kandidaten zijn. Wil jij jouw steen bijdragen en meedenken, meepraten en adviseren over schoolbeleid? SCOH nodigt je van harte uit je aan te melden vóór 31 januari.

Lees meer 
 ‘Onderwijs anders organiseren’ in strijd tegen het lerarentekort
27-01-2020
Het lerarentekort speelt alle scholen parten en helaas zal dat de komende jaren niet anders zijn. Dat stelde Gerard van Drielen, voorzitter College van Bestuur van SCOH, in de nieuwjaarsbijeenkomst. Hij denkt dat we moeten doordenken hoe het onderwijs in de toekomst vorm moet krijgen tegen de achtergrond van dit structurele tekort aan leerkrachten.

Lees meer 
 Uit de bankenwereld het onderwijs in
26-01-2020
“Ik wilde werk waarbij ik een wezenlijke bijdrage kan leveren aan de samenleving. Een baan die mij echt bevrediging geeft.” Tialda Bos werkte in het bankwezen, via het zij-instroomtraject van SCOH staat ze nu voor groep 6/7 op de Oranjeschool. In deze nieuwsbrief vertelt ze over haar ervaringen.

Lees meer 
 Wil jij je inzetten voor de GMR van SCOH?
17-12-2019
SCOH is een bestuur met meerdere scholen. We hebben daarom een Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR). De GMR praat mee over bovenschoolse zaken zoals de identiteit van SCOH en het strategisch schoolplan.

Lees meer