nieuws

 Wil jij je inzetten voor de GMR van SCOH?
17-12-2019
SCOH is een bestuur met meerdere scholen. We hebben daarom een Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR). De GMR praat mee over bovenschoolse zaken zoals de identiteit van SCOH en het strategisch schoolplan.

Lees meer 
 Op studiereis: CBS De Waterlelie duikt verder in de mobiele technologie
12-12-2019
Op veel scholen maken kinderen regelmatig oefeningen op de tablet. Maar wat zijn precies de mogelijkheden van mobiele technologie in het onderwijs en hoe vergroot je de leerimpact? Een paar teamleden van CBS De Waterlelie gingen op studiereis naar Engeland om dit te onderzoeken.

Lees meer 
 Hoe de methodiek 'De Leeruitdaging' het onderwijs kan versterken
12-12-2019
James Nottingham – bedenker van de methodiek ‘De Leeruitdaging’ – gaf een masterclass aan onderwijsporfessionals van SCOH en Lucas Onderwijs. Met nog honderd andere geïnteresseerden is Elise Borst geïnspireerd terug gekomen. “Ik ben meteen het boek ingedoken en de theorie gaan toepassen in de klas!”, zegt de leerkracht en ambulant begeleider van de Koetsveldschool, school voor (voortgezet) speciaal onderwijs.

Lees meer 
 Schooldirecteuren en zij-instromers op speeddate
11-12-2019
Voor onze scholen zijn we altijd op zoek naar nieuw onderwijstalent. Ook wanneer je (nog) niet de papieren hebt om voor de klas te staan, ben je bij SCOH van harte welkom. Speciaal voor mensen die de overstap naar het onderwijs willen maken, maar zonder relevantie lesbevoegdheid, organiseren we een Meet-up. Ben jij erbij?

Lees meer 
 Bliksemstage voor leerlingen CBS Comenius
11-12-2019
Wat wil je later worden? Voor veel kinderen is dit een moeilijke vraag. Want hoe weet je wat je later wilt worden als je niet weet waaruit je kunt kiezen? Basisschool Comenius organiseert samen met JIC bliksemstages voor kinderen uit groep 7 en 8 zodat ze alvast een kijkje krijgen op de arbeidsmarkt en ontdekken waar hun talenten liggen. Het team van CBS Comenius blikt terug op leuke en leerzame stages en wil voortaan twee keer per jaar met de leerlingen op pad.

Lees meer 
 Sportieve leerkrachten op de Koetsveldschool
11-12-2019
Bij een gezonde school horen gezonde leerkrachten. Maar nu de dagen steeds korter én kouder worden, kan het best lastig zijn om je er ’s avonds toe te zetten om van de bank af te komen en de sportschoenen aan te trekken. Daar hebben enkele leerkrachten van de Koetsveldschool iets op bedacht: gezamenlijk bootcampen direct na het werk! Sportief en nog goed voor de teamspirit ook.

Lees meer 
 SCOH blikt terug op diner pensant
11-12-2019
In 1844 werd de Meester Schabergschool opgericht, waarmee de grondslag voor de Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden (SCOH) werd gelegd. Om stil te staan bij 175 jaar bijzonder onderwijs in Den Haag organiseerde SCOH op donderdag 21 november een diner pensant met als thema: levensbeschouwing in het onderwijs in een grootstedelijke context.

Lees meer 
 Cateringservice van Praktijkschool De Poort zorgt voor extra gemotiveerde leerlingen
07-11-2019
Praktijkschool De Poort bereidt zijn leerlingen goed voor op de maatschappij. Klas 3 van de module Horeca & Voeding is aan de slag in het horecabedrijf van De Poort en verzorgt onder andere de catering in de aula tijdens de pauzes. Maar sinds enkele jaren verzorgt De Poort ook catering voor collega-scholen: broodjes of hapjes maken en leveren, en soms ook uitserveren. Koen Romijn, docent Consumptieve Techniek bij De Poort: ‘Niets maakt mijn leerlingen blijer dan een compliment van de klant’.

Lees meer 
 Burgerschapsonderwijs: ‘Bij ons staat samen centraal’
07-11-2019
Burgerschapsonderwijs is een hot item. Veel scholen denken na over de manier waarop ze dit vorm willen geven. SCOH-school de Dr. J.A. Gerth van Wijkschool en Kindcentrum Kosmos besteedden er al zorgvuldig aandacht aan. Mirjam Grool, directeur: “Onze pedagogische visie ademt burgerschap.”
 

Lees meer 
 Terugblik over 40 jaar peuteronderwijs
07-11-2019
Het peuteronderwijs bij SCOH bestaat veertig jaar. Een lange periode, waarin er veel veranderd is. Daar weet Enny van Gilst, VVE coach bij SCOH, alles van.

Lees meer