nieuws

 Warm welkom voor nieuwe SCOH-medewerkers
07-11-2019
SCOH heeft dit schooljaar diverse nieuwe medewerkers mogen verwelkomen. Daar zijn we uiteraard ontzettend blij mee en daarom stond er op dinsdag 15 oktober voor alle nieuwe collega’s een startersborrel op de agenda. Een mooie gelegenheid om met elkaar kennis te maken.

Lees meer 
 Ontwikkelingen rond de eindtoets basisonderwijs
10-10-2019
Leerlingen uit groep 8 van het speciaal basisonderwijs en het speciaal onderwijs maken vanaf dit schooljaar ook een eindtoets, net als hun medeleerlingen uit het regulier onderwijs. De eindtoets geldt als tweede onafhankelijk gegeven naast het schooladvies. Wie hier meer over wil weten is welkom op de informatiebijeenkomst van OCW.

Lees meer 
 Studenten professioneel begeleiden tot startbekwame leerkracht
07-10-2019
Twee jaar geleden sloot SCOH een convenant met InHolland om studenten van de PABO op professionele manier te begeleiden in hun ontwikkeling naar startbekwame leerkracht. Dit schooljaar zijn al 45 studenten op basisscholen geplaatst die dit traject volgen.. In de tussentijd is het aantal scholen dat hieraan meedoet flink gestegen.

Lees meer 
 Internationalisering: naar het buitenland voor inspiratie
07-10-2019
Internationalisering is een vast onderdeel geworden in het onderwijs. Het doel? Leerlingen klaarstomen voor de wereld van morgen. Want wie voorbereid is op een internationale maatschappij, vergroot zijn kansen op de arbeidsmarkt. Op de PC Oranjeschool en De Ark gaat dit verder dan les in de Engelse taal. Ronald Akkerboom, directeur bij De Ark: “Over de grens is zoveel te leren.”

Lees meer 
 Nieuw schoolplein voor de Oranjeschool
07-10-2019
Een natuurspeeltuin en een schoolplein met het thema ‘Haven’. De PC Oranjeschool kijkt uit naar de grote veranderingen die voor 2020 op stapel staan. Directeur Janneke Demoet is verheugd: “Dit project is echt van ons allemaal!”

Lees meer 
 Ontwikkelingen rond de eindtoets basisonderwijs
07-10-2019
Leerlingen uit groep 8 van het speciaal basisonderwijs en het speciaal onderwijs maken vanaf dit schooljaar ook een eindtoets, net als hun medeleerlingen uit het regulier onderwijs. De eindtoets geldt als tweede onafhankelijk gegeven naast het schooladvies.

Lees meer 
 Nieuwe directeur onderwijs aan de slag met kwaliteit, inspectiebezoek en peuterscholen
16-09-2019
Jessica Teunissen is de nieuwe directeur onderwijs en kwaliteit van SCOH. Ze gaat komende maanden langs op alle scholen, en in deze nieuwsbrief stelt ze zichzelf alvast voor. ‘‘Ik ben geboren en getogen in Den Haag. Weer in mijn eigen stad werken, voelt een beetje als thuiskomen.’’

Lees meer 
 Altijd de leraar en leerling in het achterhoofd
16-09-2019
Als beleidsmedewerker onderwijs heb je een veelzijdige baan. Nathalie van der Veen heeft er zin in, juist de veelzijdigheid trekt haar.

Lees meer 
 ‘2-12 school verder verdiepen en ontwikkelen’
16-09-2019
De peuterscholen van SCOH worden steeds meer onderdeel van SCOH én onderdeel van de school. Angela Brandsen is de nieuwe beleidsmedewerker Jonge Kind en begeleidt scholen hierbij.

Lees meer 
 Jan van Nassauschool breidt uit
12-09-2019
Voor de Jan van Nassauschool, onderdeel van Integraal Kind Centrum O3, staan er maar liefst drie bijzondere gebeurtenissen op de agenda. Dit schooljaar opent de basisschool in de Rivierenbuurt namelijk een Ontdeklab, een Theaterpakhuis én een buitenlokaal voor Natuur en Gezondheidslessen.

Lees meer